Velikonoční nádivka s jarním bramborovým salátem

  • 22. 4. 2011
  • Blog
  • Počet komentářů:
  • admin

Velikonoční nádivka z Českého Středohoří s jarním bramborovým salátem PORTA BOHEMICA

Vilma Svobodová – Eurobabička 2009 přeje všem spokojené a klidné svátky jara – Velikonoce a několika snímky se podělila o jarní náladu a přírodu okolí Labe z Litoměřic do Roudnice nad Labem na lodi PORTA BOHEMICA, kterou chvíli kormidlovala a potom s kapitánem Ivanem Svobodovou dovedla do přístavu..

Nádivka:

Potřeby: ½ kg vařeného uzeného masa – nejlépe krkovice
5 rohlíků (může být polovina veky nebo toustového chleba, chcete-li mít více hmoty můžete až o polovinu přidat pečivo)
4 celá vejce
koření: dle chuti – muškátový květ
mletý kmín
mletý pepř
sůl s tou opatrně vše je již solené
bylinky: pažitka,petržel,libeček,kopřivy,pampeliškové lístky,fialkové lístky a sedmikrásky.některé si necháme na ozdobu

Pracovní postup: nakrájené pečivo namočíme do cca 3 dcl mléka smíchaného s vývarem z masa, potom kvedlíkem uděláme hmotu a přidáme do ní celá vejce a na kostky nakrájené uzené maso,všechny najemno posekané bylinky a okořeníme. Zamícháme a nalijeme do sádlem vymazaného pekáče a pečeme dorůžova. Podáváme teplé , ale je výborná i studená.

Salát

6 velkých brambor
2 natvrdo vařená vejce
1 kyselá okurka
1 střední cibule nakrájená na kostičky(osolí se a zakape olejem nejlépe olivovým- nenadýmá)
trochu hořčice,osolit – opatrně, dochutí se lákem z okurek opepřit dle chuti a ½ na ½ kysaná smetana nebo bílý jogurt a majonéza. Nasekané natě – cibulová,petrželová, pažitka a trochu strouhaného křenu 1-2 polévkové lžíce. Zamícháme Dobrou chuť

  1. Hana napsal:

    Pane Eichner, co jako odborník říkáte na recept od paní Svobodové.
    Naprosto mě ohromil – pampeliškové lístky,fialkové lístky, sedmikrásky,uzené maso, br. salát. Může to vše dohromady být poživatelné ?
    Děkuji Hana

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *