Díky Vám víme, že soutěž má smysl

Ráda bych Vám poděkovala za to, že soutěž pro nás, zralé ženy, organizujete.

Pravděpodobně si mnohá z nás po odchodu do důchodu prožila ty zvláštní pocity jakési prázdnoty a osamělosti, související s odchodem ze zaměstnání.
Sama jsem se musela vzdát své milované a společensky ceněné práce proto, abych se stala opatrovnicí své těžce zdravotně postižené, silně slabozraké maminky a částečně i manželovy maminky, postižené mozkovou atrofií. Ocitla jsem se, zcela na tuto situaci nepřipravena, bez nároku na vlastní život a soukromí. Uzavírala jsem se čím dál víc do sebe. Situace na první pohled neměla řešení.
Až jednoho dne jsem slyšela v rozhlase povídání o soutěži Eurobabička 2010. Bylo to příjemné povídání plné optimismu, přátelské a povzbudivé atmosféry. Najednou jsem si uvědomila, že tento pořad ve mně probudil touhu po změně. Touhu se opět hezky obléci, učesat se a namalovat, touhu uhájit si prostor pro sebe, chuť poznat se s jinými aktivními a veselými babičkami, které si i ve svém věku dokážou vychutnat život, byť se třeba, stejně jako já, potýkají s životními problémy. A za tuto proměnu Vám a soutěži Eurobabička 2010 ze srdce děkuji.
Jistě každá z nás musela najít kus odvahy, aby se přihlásila. Byly jsme jemně přinuceny zrekapitulovat svůj život, abychom mohly popsat, co jsme v životě dokázaly. Věřím, že už to v nás probudilo pocit uvědomění si vlastního „já“.
I zde beze sporu platí to krásné heslo: „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!“
Už jen to zaslání přihlášky stálo za to.
Děkuji Vám za nás za všechny.
Jana Bělská

Sama jsem se musela vzdát své milované a společensky ceněné práce proto, abych se stala opatrovnicí své těžce zdravotně postižené, silně slabozraké maminky a částečně i manželovy maminky, postižené mozkovou atrofií. Ocitla jsem se, zcela na tuto situaci nepřipravena, bez nároku na vlastní život a soukromí. Uzavírala jsem se čím dál víc do sebe. Situace na první pohled neměla řešení.Až jednoho dne jsem slyšela v rozhlase povídání o soutěži Eurobabička 2010. Bylo to příjemné povídání plné optimismu, přátelské a povzbudivé atmosféry. Najednou jsem si uvědomila, že tento pořad ve mně probudil touhu po změně. Touhu se opět hezky obléci, učesat se a namalovat, touhu uhájit si prostor pro sebe, chuť poznat se s jinými aktivními a veselými babičkami, které si i ve svém věku dokážou vychutnat život, byť se třeba, stejně jako já, potýkají s životními problémy. A za tuto proměnu Vám a soutěži Eurobabička 2010 ze srdce děkuji.Jistě každá z nás musela najít kus odvahy, aby se přihlásila. Byly jsme jemně přinuceny zrekapitulovat svůj život, abychom mohly popsat, co jsme v životě dokázaly. Věřím, že už to v nás probudilo pocit uvědomění si vlastního „já“.I zde beze sporu platí to krásné heslo: „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!“Už jen to zaslání přihlášky stálo za to.

  1. Blanka Z. napsal:

    Dopis od paní Jany mě opravdu dojmul a musím říci že i pomohl k tomu, abych se nad sebou zamyslela a něco se sebou udělala. Napsáno je to krásně, s citem a přesně vykresluje pocity důchodového věku.
    Díky
    B.

  2. Igor Schmidt napsal:

    Pani Terezke Kornošovej-Szabovej veľmi fandím,je to veľmi dobrá nominácia a verím,že sama pred porotou výborne obstojí.Je to veľmi čestná,spravodlivá,žičlivá a charakterná žena.No proste babička na správnom mieste.Poznám ju dostatočne dlho,aby som jej mohol dať takéto vyznanie.S úctou k nej Ing.Igor Schmidt

  3. Drahuše a Ivana napsal:

    Pravdivé !!! Je na tom stejně většina z nás. Proto děkujeme za tuto soutěž, máme se na co těšit a zdravíme paní Bělskou.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *