Finálový galavečer v Bohdanči

Finálový gala program celostátní oficiální soutěže MISSIS EUROBABIČKA 2016 České republiky opět předčil očekávání. Do finále 29. října v Léčebných lázních Bohdaneč se probojovaly postupovými koly ty nejlepší Euro babičky z Čech, Moravy a Slezska. Dovolím si je krátce připomenout. Paní Hana Novotná z Čáslavi, Julia Vonásková z Hradce Králové, Růžena Polesná z Divišova, Markéta Rašková z Hodonína, Věra Nováková z Havířova, Soňa Šedivcová z Třemošné u Plzně a Eva Matoušková z Prahy.

Ve čtyřech disciplínách – interpretace vtipu, veselé scénky babička s vnukem, volné discipliny a závěrečné módní přehlídky předvedly výkony vysoké úrovně podepřené maximálním nasazením a kvalitní přípravou. Soutěžícím zdařile sekundoval moderátor Josef Alois Náhlovský, svými profesionálními improvizačními schopnostmi využil každou příležitost k navození dobré zábavy po celý průběh programu. To spolu s vystoupeními soutěžících a hudebním doprovodem DUA ADAMIS bylo odměňováno spontánním potleskem přeplněného sálu.

Vše je důkladně zdokumentováno v přiložené fotogalerii a videích. Jistě si je rádi prohlédnou všichni účastníci i diváci ale také ti, na které se nedostaly vstupenky, což je již tradičním problémem našich soutěžních akcí.

Strhující průběh soutěžního programu přinesl závěrečný ortel s těmito výsledky

    na třetím místě paní Hana Novotná, druhá se umístila paní Eva Matoušková,
    – vítězkou a MISSIS EUROBABIČKOU 2016 České republiky se stala paní Soňa Šedivcová.

    Slavnostní večer byl zakončen slavnostním rautem, kterého se zúčastnili všichni zúčastnění – soutěžící, organizační štáb, Duo Adamis, Josef Náhlovský a úspěšné absolventky předchozích ročníků.


Blahopřejeme vítězce a zároveň děkujeme všem ostatním soutěžícím za skvělé výkony, kterými přispěly k tradiční vysoké společenské úrovni naší soutěže.

Bavit lidi není žádná sranda, ale našim soutěžícím Euro babičkám se to tradičně daří.

Poděkování našim partnerům :

za věnování hlavních cen a za vytvoření podmínek pro pořádání soutěže generální partner

Léčebné lázně Bohdaneč,

jmenovitě kulturní referentka sl. Veronika Teplíková

Hlavní mediální partner RADIO ČESKÝ IMPULS

za věnování cen pro soutěžící

DERMACOL legenda kosmetiky

Karlovarská Becherovka a.s.

Pivovar Svijany
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra

Masokombinát Prantl Žirovnice

Stock Plzeň-Božkov

Mileta Hořice

penzion Tillerova vila Lázně Bohdaneč
za možnost konání soutěžních kol
hotel SENIMO Olomouc, hotel ČERTOUSY PRAHA Horní Počernice

a penzion HOTELOVKA Bystřice nad Pernštejnem

Divákům za spontánní podporu soutěžících.


Členům a členkám organizačního štábu za obětavou práci při organizování soutěžního ročníku.
Eurobabička 2016 končí ať žije Superbabička 2017



Děkujeme za pozornost všem našim příznivcům, letošní finále bylo skvělou propagací našeho projektu. Věříme, že se jím budou inspirovat další sympatické babičky, které budou mít příležitost sobě i všem ostatním v rámci naší oficiální, přiměřeně náročné soutěži prezentovat co dovedou.

Můžete se ještě těšit na další fotografie a videa z finále soutěže EB 2016


  1. Dr. Heinrich E. Quadflieg napsal:

    Ich war selbst Teilnehmer an diesem Abend. In keinem Fall war es ein “Gala-Abend”. Der Saal war zu klein, die Beleuchtung schlecht, die Akustik eine Katastrophe. Das Publikum war auch nicht auf eine Gala eingestellt. Nach meinem Eindruck war schon vorher festgelegt wer gewinnen wird. Andere Kandidatinnen hatten keine Chance, auch wenn sie die besseren Leistungen zeigten. Am Ende war ich sehr enttäuscht. Das war kein Finale sondern ein schlecht organisiertes Theater. Schade, denn viele Teilnehmerinnen haben sich große Mühe gegeben.

  2. Marie napsal:

    Sehr geehrter Herr. Wie kann man beurteilen, wenn Sie können nicht Tschechisch. Für die ältere Generation, nicht das Geld. Alles dreht sich um Geld. Sie könnten CZK 200 000 zahlen und einen endgültigen Bedarf im Nationaltheater machen könnte.

  3. Ctirad napsal:

    Gratuluji vítězce.Je moc milá inteligentní,hezky se poslouchá.
    To panu Dr. Heinrich E. Quadflieg možná uniklo,že je slušnost nejprve popřát,pozdravit,když už se někam vecpe.

  4. Blanka napsal:

    Zdravím všechny, co fandí Eurobabičce. Gratuluji vítězce, dík za hezký večer všem soutěžícím, byly jste prima parta.

    Vážený pane doktore, odpovídám Vám česky, jsme v Česku. Už jste si někdy zkusil něco zorganizovat? A jaký jste měl rozpočet? Já už jsem zajišťovala různé akce a to nemluvím o Eurobabičce. Já před pořadateli smekám klobouk dolů. Pokud jste si pozorně četl stránky Eurobabičky, tak hlavním cílem je prezentovat babičku jako aktivní, šarmantní ženu se smyslem pro humor. A tohle se určitě povedlo. Jen Vy jste si jaksi nevšimnul. Není snadné vyjít si jen tak na jeviště a bavit ostatní. Zkoušel jste to někdy? Já ano.
    Blanka, Eurobabička 20l4

  5. Božena napsal:

    Díky všem soutěživým babičkám za příjemný večer,díky též manželům Tauchmanům .Je přece krásné,jak my babičky umíme stárnout s humorem.

  6. Lucie napsal:

    Milé, vtipné a krásné babičky, gratuluji Vám všem :o)
    Co se týká pana Dr. z Německa 😀 …asi všichni víme, že neexistuje, jen je to nastrčená figurka, která lobbuje za svou favoritku:o) Pokud neumí česky, nemohl pochopit vtipy, scénky, rozhovory s “vnoučkem” atd. Manželům Tauchmanovým velké díky protože, kdo nikdy neorganizoval pod hlavičkou občanského sdružení, nemůže vědět, jak náročné je vše zafinancovat ze sponzorských darů. Za mou osobu musím napsat, že já jsem se bavila neskutečně a to díky všem babičkám, nejenom té mojí :o)

  7. Dramaturg napsal:

    Dobrý den, rád bych se ve svém příspěvku představil, ale musím zůstat inkognito. Jsem dramaturg jedné televizní stanice. Přijel jsem se opět podívat na finále soutěže babiček, jak se tak říká chytat nápady a byl jsem znovu překvapen jak bylo vše zvládnuto. Je to z dramaturgického hlediska unikátní záležitost. Není možné toto srovnávat s běžnými pořady této kategorie,které mají možnost diváci sledovat. Je třeba si uvědomit, tyto pořady se natáčí běžně více než deset hodin, poté se sestříhají, doplní doprovodným programem, reklamami a záběry diváckého komparzu. To jen na okraj pro neiformované pozorovatele.Helmutovi z výše uvedého komentáře to snad někdo bude tlumočit. Takto se zábavné pořady tvoří všude i v Německu.

  8. Eliška napsal:

    Milé babičky,gratuluji vítězkám a upřímně se raduji z vydařeného večera. Všechny jste byly úžasné a předvedly jste obdivuhodný výkon.
    Pro Dr. z Německa : Celou soutěž připravují výhradně amatéři a myslím, že vše bylo na velmi dobré úrovni. Vzhledem k prostředkům a k možnostem štábu Eurobabičky všichni odvedli maximum a myslím, že na sebe mohou být hrdí.
    Eurobabička 2008 Eliška

  9. Renata Šťastná napsal:

    Srdečně zdravím všechny a koukám, že jsem o hodně přišla. Opět a jak je dobrým zvykem se všichni zhostili svých úkolů velmi dobře a tak je to správné. Ze srdce gratuluji vítězce. Doufám, že se zase potkáme v příštím roce, až budu předávat korunku Superbabičce 2017.

  10. Marie WOlfová napsal:

    Zdravím a gratuluju vítězce, ale i babičkám na druhém a třetím místě. Oceňuji i zbylé finalistky. 🙂 Také se chci pochlubit, že se mi narodilo třetí vnoučátko, Přemeček, proto jsem se nemohla zůčastnit finále.
    A pan Helmut ať nemachruje, protože v Německu nic takového nemají. Mám v Německu v Lipsku kamarádku, a ta mi psala, že u nich nic takového neprobíhá. Zdravím všechny, přeji zdraví, štěstí a pohodu a těším se na příští ročník 🙂 Vicemisis 2014 Majka 🙂

  11. Marie WOlfová napsal:

    Omlouvám se – pan Heinrich, ne Helmut.

  12. Petra napsal:

    To by mě zajímalo,komu byl fandit pan Dr. Heinrich E. Quadflieg, když ani neumí napast Česky.

  13. Luděk napsal:

    Petro, neřešil bych to. Protože to mohl napsat jen blb, který neunesl, že nevyhrála ta jeho.

  14. Alen napsal:

    Zdravím všechny EU babičky z finále a upřímně gratuuji vítězkám.Velmi se mi líbily všechny soutěžíci,laťka je nahozena každým rokem čím dál výše a letošní účastnice ve finále to potvrdily svými vystoupeními.Zhostily se svých úkolů s noblesou jim danou a ukázaly že i obyčejné babičky se umí odvázat a zahrát si na veselé,bezstarostné ženy,dámy v této krásné soutěži.Podle mne jste vyhrály všechny,už jen tím,že jste se zůčastnily a dukázaly jste co ve vás všech doutná a dříme.Krásná prezentace vás všech v noblesních šatech na závěr dala této vyjímečné soutěži,tu správnou zlatou korunu.Celá akce byla zdařilá a na vysoké úrovni a to nepíši proto,že jsem byla v porotě.Napsala bych to stejné i když bych tam nebyla.
    Velké poděkování patří samozřejmě manželům Tauchmanových, za jejich pečlivou organizaci a přípravy v soutěží,kde dosahují každým rokem větších výsledků.Sály na semifinále,finále jsou vyprodány s předstihem a je vidět,že o tuto akci mají lidé zájem a jejich stránky i když někdo nepíše, jsou hodně navštěvovány.
    Byla jsem ráda,že jsem mohla Eurobabičky 2016 poznat osobě a ráda jsem se setkala s EU z různých ročníků,které jsem již znala.Hezký večer.

  15. věra nováková napsal:

    stále čekám na další video- bude ještě_

  16. Iva Baná napsal:

    Dobrý podvečer všem,
    moje učast na Vašem večeru děvčata, pro mě znamenala velice moc pozitivní energie a dobré nálady! Byly jste bezvadné a daly jste do toho všechno co jste chtěly ukázat. Ráda jsem Vás poznala a snad se ještě potkáme!? Ještě jednou všem blahopřeji! 😉

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *