Dáma roku ll.díl…

Být hezká v devatenácti není žádné velké umění. Teprve čas a skutky ukáží, co je kdo za člověka. Myslíme si, že teprve ženy, které vychovají dobře svoje děti, zvládnou zaměstnání i domácnost, dokáží se postarat třeba o své staré rodiče a přes všechny ty starosti je stále baví život, tak právě takové dámy si zaslouží obdiv, úctu a uznání. O tom je naše soutěž, kde musí zvládnout vystupovat na veřejnosti a vtipně reagovat na otázky moderátora. Uplatňují při tom svůj šarm a smysl pro humor.


Právě tyto dámy postoupily do finále a přijely soutěžit o titul Dáma roku České republiky 2019

Zdeňka ŠEDIVÁ z Dobrušky, Vlasta HOLUBOVÁ z Mostu, Miroslava PUPÍKOVÁ z Kralup nad Vltavou, Ilonka ŠNORYCHOVÁ z Mostu, Jitka MOŠOVSKÁ z Písku, Kamila ŠEVCŮ z Doks.

Soutěžní slavnostní večer proběhl 2. listopadu v Jaroměři-Josefově. Odpoledne probíhaly přípravy a nácviky. Vizážistky, našeho již tradičního partnera – Dermacol, se profesionálně postaraly o dokonalý vzhled soutěžících.

Soutěž prokládala svými písněmi Veselá trojka a programem provázel pan Josef Alois NÁHLOVSKÝ.

Letošní ročník  byl o to zajímavější, že soutěžící dámy doprovázeli vojáci v dobových uniformách.


Na soutěžící čekala úskalí tří tradičních disciplín – představení se v součinnosti s moderátorem a interpretace vtipu, následovala volná disciplína a program uzavřela módní přehlídka s atraktivní asistencí vojáků v dobových uniformách. To vše máte možnost vidět v přiložené fotogalerii a videích.


Před vyhlášením výsledků bylo vylosování internetové ankety Hitparády Veselé trojky. Šťastnou výherní se stala paní Eva Jansová, která dostala z rukou Miroslava Hrdličky dárkovou kazetu Becher.


Následovalo vyhlášení s napětím očekávaného pořadí.


Jako třetí se umístila paní Kamila ŠEVCŮ, na druhém paní Zdeňka ŠEDIVÁ a celkovou vítězkou se stala paní Ilonka ŠNORYCHOVÁ. Za první místo získala mimo jiné voucher na výběr oblečení od Blancheporte v hodnotě 7000,- Kč

Všechny soutěžící dostaly za své výkony dárky od partnerů finále – BLANCHEPORTE, DERMACOL, MILETA Hořice a.s. a města Jaroměře. Všem velice děkujeme!

Další poděkování patří Veselé trojce za skvělý hudební doprovod. Josefovi Náhlovskému děkujeme za nejlepší dosavadní moderátorský výkon, členům Klubu vojenské historie Josefov za iniciativní zvládnutí náročných úloh, paní Vladislavě Teichmanové za vytvoření optimálních podmínek, Zdeňkovi Blahovcovi zvukovému technikovi, manažerce projektu DM 2019 Vlaďce Tauchmanové a jejímu týmu Zdeňce Táborské za choreografii, inspicientce Elišce Volmutové, Janě Tauchmanové a Lídě Urbanové za pořadatelskou službu, fotografce Beatě Štádlerové za pěkné fotografie a výzdobu pódia. Agentuře Mlejnek VIDEO a v neposlední řadě skvělému publiku.

Do čestné, ale vždy nevděčné úlohy porotců nastoupili Vladimír Tauchman a Jiří Volmut z pořádající organizace Eurobabička z.s., Daniela Jičínská a Lucie Zámečníková za BLANCHEPORTE a za DERMACOL Silvie Siegr, profesionální vizážistka  a Veronika Farářová, obchodní ředitelka Miss Events a.s.

Znovu se ukázalo, že náš projekt má nejlepší soutěžní úroveň v této kategorii nehledě na výši rozpočtu.



  1. Jitka napsal:

    Ještě jednou blahopřeji dámám Ilonce, Zdeňce a Kamile.

  2. Ilonka napsal:

    Děkujem pani Jitce, za blahopřání. Ilonka

  3. Mirka napsal:

    Vítězkám moc blahopřeji a přeji hodně úspěchů do dalšího roku. Mirka

  4. Ilonka napsal:

    Pani Mirko, moc děkuji ke gratulaci . Ilonka

  5. Fero Kalinak napsal:

    Naozaj bohovská akcia, má všetko čo treba, ani viac ani menej

    Fero z Trenčína

  6. Zdeňka Vítková napsal:

    Upřímně blahopřeji všem vítězkám !♥
    Také chci poděkovat soutěžícím Dámám za to, že z mého pohledu byly všechny přirozené, usměvavé, pohotové a šarmantní, nejen v doprovodu mužů v uniformách,ale ve všech disciplínách i v nečekaných situacích.
    Ze všeho nejvíc chci poděkovat paní Jitce Mošovské z Písku,která mě úplnou náhodou potkala u šatny soutěžících, kam jsem se dostala ani nevím jak. Podala mi ruku a s úsměvem zvolala: “Ahoj Zdeničko, moc ráda tě osobně poznávám!” Nechápala jsem a v údivu jsem řekla :” Ale já nevím kdo jsi? “Odpověděla, že ale ona ví, kdo jsem já! Sleduje prý stránky Dámy roku/potažmo Eurobabičky /.Byl to pro mě a navždy bude nejupřímnější a nejsilnější zážitek z finálového večera v Josefově.
    Zdravím i ostatní milé Dámy, s kterými jsem měla možnost krátce hovořit a přeji dalšímu ročníku hodně štěstí !
    Hezké dny všem přeje

    Zdeňka Vítková
    Dáma roku 1.ročníku 2018

  7. Jitka napsal:

    Zdeničko V. a chybí nám foto na památku.

  8. Zdeňka Vítková napsal:

    Jituško,vyžádej si na mě kontakt v redakci nebo si mě vyhledej na FB.Ráda se někdy do Písku rozjedu.Jak já říkám :Dobrých přátel není nikdy dost !♥

  9. Stanislava napsal:

    Byl to krásný nápad,vymyslet tuto soutěž, vždyť většina dnešních babiček nesedí jenom u televize, nebo na lavičkách v parku, mají svoje zájmy,činnosti, koníčky, vzdělávání, cestování, na vnoučata a pravnoučata si pochopitelně taky najdou čas. Nevzdávejme žádnou činnost, stačí, když oživíme své koníčky a touhy z mládí, nevzdávejme životní radosti, nezamykejme se doma, nezůstávejme pouze při hlídání vnoučat, hledejme a hýčkejme si i ty své zájmy. Vždyť život je dar a ten se nesmí jen tak lehce zahodit“. Přeji všem organizátorům této soutěže, kteří tomu věnuji svůj čas, hodně radosti a úspěchů.

  10. Franta Mašek napsal:

    Fotky pěkné, je jich dost, kdy ale bude video ????

  11. Mirka napsal:

    Dobrý den, také se moc těším na videa hlavně z volných disciplín.

  12. Dáma roku II napsal:

    Byla to pěkná akce. Snad jich ještě bude víc.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *