INTERNETOVÁ KAVÁRNA EUROBABIČKY

VÍTÁME VÁS V INTERNETOVÉ KAVÁRNĚ EUROBABIČKY.Zde se můžete s ostatními návštěvníky podělit o své zajímavosti, názory a zkušenosti.

Pište na eurobabicka@seznam.cz


Sraz  žáků 9. C  ZŠ Na Ostrově  Jaroměř 2017


Sraz  žáků 9. C  ZŠ Na Ostrově  Jaroměř 2015


Sraz po 45 letech žáků 9. C  ZŠ Na Ostrově Jaroměř

K období konce školního roku a začátku prázdnin patří abiturientská setkání po letech různých stupňů škol. Při této příležitosti se nejčastěji připomínají ty veselejší vzpomínky na společně prožitá léta ve školních lavicích, na učitele a na dávná přátelství. Setkávají se tehdejší rošťáci, princezny s kily navíc a bývalí premianti, nyní v dobře padnoucích oblecích. S přibývajícím časem stoupá konzumace alkoholu, premianti a princezny se pomalu vytrácejí, ale zdravé jádro třídy zůstává a oslavuje sraz i za ty ostatní. V každém případě nám všem tyto srazy připomínají jak ten čas neúprosně letí a alespoň ve vzpomínkách nás vracejí do doby bezstarostného mládí.

V.T.

Příspěvek 6:

Útla dáma v topánkach na vysokých opätkoch a vo veľkých slnečných okuliaroch – to je Terézia Szabová Kornošová. Žena, ktorá sa v poradí na šiestej česko-slovenskej súťaži o titul EURO BABIČKA stala prvou vicemiss a ktorú poznajú mnohí Ružinovčania.

Ako zakladajúca členka Štátneho bábkového divadla v Bratislave, v ktorom účinkovala tridsaťtri rokov, založila divadlo jednej herečky Divadlo bábok, s ktorým veľmi často chodievala hrať aj do ružinovského Domu kultúry. Jej šesť bábkarských divadelných predstavení, na ktoré scenár si sama napísala, videlo množstvo škôlkarov a školákov. Nikdy jej teda nechýbalo sebavedomie vystupovať na verejnosti, dokonca tak, že do svojich predstavení aktívne zapájala aj mladé obecenstvo. Po smrti manžela sa však začala čoraz viac uzatvárať do seba. Vlastné deti jej dohovárali, aby prelomila narastajúcu bariéru medzi sebou a svetom a naučila sa pozitívne myslieť. A ako sa dostala táto milá dáma „ v rokoch“ do súťaže EURO BABIČKA, ktorá sa konala naposledy v českých kúpeľoch Poděbrady?

Moji potomkovia ma prinútili naučiť sa ovládať počítač, aby sa ruky pri písaní textov tak veľmi nenamáhali. Neskôr prišiel Windows a internet, s ktorým som sa tiež naučila pracovať. A práve na internete som sa dozvedela o súťaži EURO BABIČKA a prihlásila sa do nej, hovorí usmievavá dáma, ktorá je v súčasnosti už viacnásobnou prababičkou. Neoľutovala som svoje rozhodnutie, lebo som zistila, že aj v ľuďoch, ktorí nie sú práve umelci sa skrýva množstvo kreativity. Spoznala som skvelé dámy, ktoré sa zúčastnili tejto súťaže a celé podujatie ma nabilo pozi­tívnou energiou. Chcela by som, aby sa uskutočnilo aj u nás v Bratis­lave, možno práve v RETRE, lebo v Ružinove som vždy mala verných divákov. V súčasnosti sa všetko stále krúti okolo mladých ľudí, nás starších nikto poriadne nevníma a to je škoda, lebo ešte stále máme čo povedať tomuto svetu.

Terézia Szabová Kornošová sa so svojou hrou v nemeckej verzii s názvom Čertík prešporský, ktorú napísala na námet bratislavských povestí, predstavila aj viedenským divákom. Pri tejto príležitosti bude hosťovať na javisku Bratislavského bábkového divadla v hre Jána Romanov­ského Princezná Kukulienka v so­botu 21. apríla o 14.30 h. Pre svoje deti, vnúčatá a pravnúčatá už rezer­vovala dvadsať miest.

(en)
Snímka: archív TK


íspěvek 5: Posílám Vám všem jarní pozdrav z Maleníčku. Přeji Vám všem krásné velikonoční svátky. Zdravím, Květa K.
PS: Kroje jsou mým dílem… od poloviny července jsem denně šila. Poprvé je děti oblékly tuto neděli, na vynášení smrtky. Ušila jsem 25 kompletních krojů.


Příspěvek 4: TV Magazín:


Příspěvek 3: 2012 – Žena a život:


Příspěvek 2: 2012_8_7_hlas


Příspěvek 1: 2012_7_7_hlas

  1. Matěj napsal:

    Paní Kornošová, jste sofistikovaná osobnost, máte můj obdiv. Čtení o Vás je velmi zajímavé.

  2. Terézia Kornošová - Szabová napsal:

    Predstavenie Princezná Kukulienka, ktoré som hrala 21.4.2012 v Bratislavskom bábkovom divadle bolo nabité radostnou atmosférou.
    Pred divadlom na Dunajskej ulici na tabuli bol aj plagát EUROBABIČKA,
    ktorý vyzýval na prihlásenie sa do súťaže. Taktiež je už dva mesiace vylepený v Karlovej vsi a dalšie putujú po Senior kluboch.
    Dúfam, že aspoň niekoľko starších “dievčat” sa prihlásilo ?!
    Všetkým to doporučujem, naberte odvahu a vaša myseľ sa rozletí do šírej fantázie popri všedných starostiach. Vaša Tereza.

  3. Naďa Preisslerová napsal:

    Paní Terézie, jste úžasná dáma. Ráda jsem Vás poznala, byla jsem ve stejném ročníku jako Vy… 2011. Vždy jsem obdivovala, kolik máte pozitivní energie, co všechno jste dokázala. Smekám klobouk. Jen tak dál, přeji Vám neutuchající energii a hlavně pevné zdraví.
    Srdečný pozdrav z Brna Vám posílá
    Naďa Preisslerová
    (Jsem na fotce vlevo, korpuletní,hnědá batikovaná blůza 🙂 )

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *