Medailonek paní Hany Kolaříkové

Jmenuji se Hana Kolaříková, je mi 62 let, bydlím se svou rodinou v překrásném lázeňském městě Luhačovice, jsem matkou 2 synů a babičkou 2 vnuků (11 a 13 let).

Od mládí, vedena snahou pomáhat nemocným lidem, zvolila jsem si povolání zdravotní sestry, které vykonávám již téměř 44 let. Prvních 12 roků jsem pracovala na novorozeneckém oddělení Kojeneckého ústavu v Luhačovicích, pak z důvodu vážného onemocnění manžela a potřebě jednosměnného provozu jsem přešla do Lázní Luhačovic, nyní akciové společnosti, kde pracuji již více než 30 let. Z počáteční pozice zdravotní sestry po absolvování druhé maturity a doplnění potřebného vzdělání jsem postupně prošla funkcemi dietní, úsekové, vrchní a posledních 21 let hlavní sestry a.s.. Mnohdy nelehká zdravotnická profese mne však stále naplňuje, ba co víc, stala se i mým koníčkem. Byť pracovně zahlcena administrativní činností, snažím se být v co nejužším osobním kontaktu s klienty, abych tak mohla sdílet jejich starosti i těšit se s jejich radostí.

Samu mne totiž život vyučil, jak důležité je mít ve své blízkosti vnímavé, obětavé a nezištné přátele, jež člověku pomohou překonat nepříznivé situace a se kterými je naopak možno se upřímně a od srdce společně radovat. Domnívám se, že jsem neprohloupila, když jsem se ve svém životě snažila řídit moudrostí svých rodičů – „..vyvinout maximální úsilí k překonání složitostí života, hledat ve všem spíše to dobré a těšit se z každé maličkosti..“.

  1. Jana Strbačková napsal:

    Dobrý den,prosím o kontakt na paní Hanu Kolaříkovou, protože pracovala v kojeneckém ústavu v Luhačovicích.Kamarádka hledá bratra,který zde byl umístěn po smrti maminky a poté byl dán k osvojení.Letos mu bude 40. let.Paní Kolaříková by tedy mohla kamarádce nějaké informace poskytnout,pokud v roce 1971 v ústavu pracovala.Mockrát děkuji Strbačková

  2. Redakce EB napsal:

    Vážená paní Strbačková,
    abychom Vám mohli pomoci, je třeba, aby jste poslala na redakční emailovou adresu – eurobabicka@seznam.cz – kontaktní adresu na Vás.Po té budeme moci informovat paní Kolaříkovou.

    Vaše redakce EB

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *