Partner Eurobabičky – komunitní web ,,šedesátka“

NAVŠTÍVILI JSTE KOMUNITNÍ WEB PRO SENIORY WWW.SEDESATKA.CZ?

Komunitní web českých seniorů www.sedesatka.cz navštíví měsíčně více než 20 000 seniorů z celé České republiky. Na internetu spolu nejen komunikují, ale vzájemně se seznamují a realizují společné aktivity i mimo web.

„Potěšilo nás, že se přes šest set seniorů z celé České republiky i ze zahraničí zaregistrovalo a velmi aktivně se účastní každodenního života na webu. Senioři na www.sedesatka.cz dokonce vytvořili partu, která se společně setkává na občasných srazech, společně řeší životní problémy, navzájem si fandí a podporují se“ uvedl Jan Vojvodík, zástupce provozovatele webu, občansjkého sdružení CENTRED.

Komunitní web Šedesátka.cz neplní jen funkci diskuzního fóra, ale poskytuje zpravodajství z jednotlivých regionů České republiky, uveřejňuje rozhovory se zajímavými osobnostmi, věnuje se aktuálním tématům. Občanské sdružení CENTRED realizuje i další projekty, spojené s www.sedesatka.cz, např. projekt sbírající vzpomínky obyvatel jednotlivých českých krajů nebo systém vzájemné komunikace pro seniory a veřejnou správu.

„Na lidi přes šedesát jsme si zvykli dívat se jako na skupinu, která je vůči pracovně aktivní generaci v nevýhodě a spíše ji omezuje. Jde přitom o obrovský rezervoár zkušených a poctivých osobností, kteří by mohli společnosti pomáhat v orientaci, aby si zachovala vyváženost a zdravý selský rozum. Měli jsme na počátku obavy, že senioři budou uzavření ve svých světech a ulitách, přitom je to naopak. Díky projektu Šedesátka.cz jsme se stali součástí světa seniorů, který je tak inspirativní, až nám z toho často jde hlava kolem“ dokončil Vojvodík.

Početnou skupinu otevřených seniorů najdete na www.sedesatka.cz.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *