Srdečně zdravím z Frýdku-Místku

     Přeji  všem  v tomto nádherném měsíci mnoho krásných zážitků  ve Vaší zajímavé a krásné práci. Velmi si Vaší práce vážím. Pro mne samotnou je to navždy nezapomenutelný zážitek a ještě  jednou  chci  poděkovat.  Jsem vděčná, že mi bylo umožněno  soutěžit ve velkém finále v Brně.

     V měsíci dubnu jsem navštívila Prahu a vzpomínky na hotel Jalta jsou stále velice čerstvé. Škoda, že jste nemohli být s námi večer, kdy jsme na pokoji se sešli u (hereček) Máři Knické a Hanky Vink. Bavili jsme se, jako by nám bylo dvacet, smáli jsme se každé hlouposti.Takže je vidět, že jsme se navzájem sblížily. Posíláme si navzájem emaily a také si pár řádku občas napíšeme. Mám z toho opravdu velkou radost, že starší ženy z různých koutů republiky se dovedly navzájem oslovit a máme spolu občasný kontakt. A to jen zásluhou Vás. Posíláme si mejlíky a také si pár řádku napíšeme. A vzpomínky se u nás usídlily zásluhou Vás všech, kteří jste se podíleli na této krásné soutěži.

     Z počátku jsem sledovala bodování všech 12-ti spotů. Tomu svému jsem nedávala šanci, ale docela mě zajímalo, jak se bude vyvíjet hlasování. Napíši Vám, jak vznikal můj spot.
     Vylosovala jsem si profesi pokojské v hotelu Angelo v Praze. S velkou chutí jsem se zamýšlela nad choreografii tohoto spotu. Variant jsem měla ze začátku více, ale stále to nebylo to pravé. Můj manžel celý život se věnuje hudbě a nakonec jsem oslovila i manžela. Takže jsme si s manželem začali pohrávat s myšlenkou, že bude někdo hrát na pokoji a mne to na chodbě, po které zrovna jdu zaujme hudba bude vycházet z pokoje, který mám na starosti. Užili jsme u toho hodně legrace. S paní produkční jsme se domluvili, že mi zajistí pána s houslemi (že nemusí umět hrát,alespoň může předstírat, že hraje). Do Prahy na natáčení tohoto spotu jsem si vezla stojan na noty, noty, které opravdu byli od skladatele Strausse. Největší obavu jsem měla, že to nebudu moci zahrát přesvědčivě s cizím pánem.
     Nahrála mi náhoda. Na casting do Prahy jsem jela dříve a přenocování jsme zajistili s manželem u jeho spolužáka z průmyslovky. Jmenovaný Vráťa bydlí v Praze – Bráníku. Takže jsem jim jako manželům musela sdělit, proč jedu do Prahy na tři dny. Naznačila jsem obavu z toho, že asi se scénka nepovede, jelikož bude se mnou sdílet spot cizí muž. Manželka od Vráti byla velice pohotová a navrhla, abychom s Vráťou to zkusili. On je totiž divadelník i na setkáních, které absolvujeme s manželem každý rok. Takže se navzájem velice dokonale známe i jako manželky od spolužáků. Vráťa donesl z půdy housle, které byly bez strun a dali jsme se do práce. Jeho manželka nás hodnotila, opravovala a druhý den za mnou přijel Vráťa do hotelu Jalta.
Přivezl housle bez strun, šmičec, župan (ve kterém bude na pokoji při hraní) a kapesník, aby to mělo úroveň, že pan mistr je dokonalý i při zkoušení. Před natáčením jsme jeli do hotelu Angelo a tam jsme spot natáčeli. Takže jsem Vás seznámila, jak přišel na svět můj spot. Ani ve snu mě nenapadlo, že bude tolik hodnotících a já se umístím na 1.místě. Děkuji velmi za podporu při hodnocení. Konkurence byla opravdu silná. Mne samotnou velmi překvapilo, když mi kamarádka gratulovala, že jsem se umístila na 1.místě v soutěži o nejlepší spot.

     Přeji Vám hodně zábavy při vybírání těch nejúžasnějších babiček, které budete hodnotit. Mějte se krásně a velmi se na Vás všechny těším.  Přijedu se podívat do Ostravy na casting, jestli mohu. Děkuji.

     S úctou Marie Starová

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *