Nevšední silvestrovský zážitek

Rozhodla jsem, že se podělím s vámi o nevšední silvestrovský zážitek, který jsem zažila na sklonku loňského roku společně se svým manželem.
Jednoho listopadového dne mne telefonem oslovila manažerka ( soutěže „Eurobabička“ ) paní Vlaďka Tauchmanová z Jaroměře. Zda se nechci zúčastnit s manželem silvestrovského zakončení roku společně s několika babičkami. Tato nabídka mne zaujala, že to bude něco nového pro nás starší manželé. Silvestr v poněkud jiné podobě mne lákal daleko víc než sledování televize s předtočeným silvestrovským programem půl roku předem. Nabídku jsem přijala. Posuďte sami, zda to byla dobrá volba.
S manželem jsme odjeli 30. prosince na tři dny do Bystřice nad Pernštejnem. Ubytování jsme měli v penzionu Hotelovka. Do silvestrovského programu byly vybrány ty babičky, které se v celostátní soutěži MISSIS EUROBABIČKA probojovaly až do finále. A také ty, které neměly program na silvestra. Byly jsme posbírané ze všech koutů naší vlasti a sešlo se nás celkem 9 babiček s manžely včetně našich manažérů Vlaďkou a Vladimírem Tauchmanovými z Jaroměře. Přivezli sebou i jejich člena rodinky psí slečnu Betynku. S některými soutěžícími jsem se vůbec nezala avšak za velmi krátkou dobu jsem zjistila, že se nacházím v té pravé společnosti.
Vše začalo srdečným přivítáním pozvaných Eurobabiček napříč ročníky již 30. prosince. Po velmi chutném obědě jsme se seznámili s prostředím a začali se připravovat na vlastní silvestrovský program. “ Pracovní schůzka“ se protáhla v družné zábavě až do pozdních večerních hodin.
Další den, již ten silvestrovský pokračoval ve stejném stylu. Byl natočen pravý nefalšovaný silvestr opravdu na silvestra. Byl zábavný, radostný a dokonce se v disciplínách babiček i soutěžilo. Eurobabička Renata Šťastná z Brna s nóblesou provázela slovem celý silvestrovský program. Svým důstojným vystupováním podtrhla svůj osobitý šarm a eleganci na vysokou úroveň moderování tohoto programu. Mé maličkosti Marii z Frýdku-Místku byl přidělen úkol předsedkyně poroty. Porota byla ve složení čtyř členů. Poznala jsem, jak nelehký úkol se skrývá v této funkci. Velmi pečlivě jsme sledovali jednotlivé soutěžní vystoupení, abychom vybrali skutečně nejlepší soutěžící babičky. Zpěv, scénky, bujaré veselí patřily k této silvestrovské oslavě. Písničky z Limonádového Joa v podání Boženky z Nového Strašecí – jako tornálu Lou jí náramně slušelo, její zpěv, svůdná lulka podtrhla pravost doby. S manžele nám připravili skvělý hudební doprovod v celém silvestrovském programu i všem zúčastněným. Pandí tanec v podání Naďky ze Syrovic u Brna byl úžasný, neskutečně náročný a velmi roztomilý. Břišní tanečnice Ivanka z Uherského Brodu zapojila do břišního tance celou rodinku včetně kamarádky. Silvestrovskou soutěžní veselici obohatili svými tanečními kreacemi. Jejich ladné taneční křivky nám daly znát, jak profesionálními břišními tanečnicemi všechny jsou. Eliška z Heřmanova Městce byla úžasná zapamatováním bezchybného textu scénky, ve které bravurně zapojila i svého manžela a ještě Mildu – kytaristu. Vtipná scénka byla také v podání Blanky z Hradce Králové a jejího sympatického manžela. “ Závěr patří mistrům “ jak se říká a manželům Křížkovým právem závěrečný tanec patřil. Maruška z Uhlířova u Opavy a Olga z Prahy písničkou ( v orig. “ To máme mládež v podání V.Špinarové a P. Janů) byla peckou všech pecek největších. Zpívaly a tančily to tak úžasně, že nebylo znát rozdíl s originálem. Tyto dvě rozdováděné dámy podtrhly silvestrovskou náladu na plné obrátky. Byla to pecka gejzíru, šarmu, veselí, radosti, vtipného tančení. Fotografie krásně znázorňují „dámy v akci“. Oblečení také podtrhlo tento podařený výstup babiček.
Všechny tyto disciplíny byly zdokumentovány kamerou naší manažérky Vlaďky Tauchmanové a organizační záležitosti svědomitě řídil až do konce její manžel Vladimír. Po vystoupení soutěžících porota zasedla k vyhodnocení silvestrovské soutěže. Na základě hodnocení byly vyhlášeny výsledky soutěžního klání “ Silvestrovská Eurobabička“. Dokonce jsem prvně držela mikrofon v ruce a vyhlašovala výsledky.
Po vyhlášení vítězek nastala pravá nefalšovaná silvestrovská zábava. Zpěv, bujaré veselí a dělobuchy, tak vypadaly oslavy v Bystřici nad Pernštejnem. Jednoznačně byla vidět na všech zúčastněných pohoda a dobrá zábava. Dále proběhla novoroční zdravice a veselá zábava se slavnostním novoročním přípitkem. Byla to parádní jízda silvestrovské noci. Zažili jsme pravý, nefalšovaný silvestr. Veselá partička, bezva zábava a nikdo si na nic nehrál. Tato skvělá silvestrovská zábava přispěla ke kladům této originální soutěže “ Silvestrovské Eurobabičky „.
Čas se bohužel zastavit nedá. Po snídani jsme se po dlouhém loučení postupně rozjížděli do svých domovů. Já jsem získala nové přítelkyně, čupr babičky a už si pravidelně meilujeme.
Vážené dámy, babičky z celé republiky. „MISSIS EUROBABIČKA“ letos vstupuje již do jubilejního desátého ročníku. Tato soutěž je určena pro aktivní babičky, které mají alespoň jedno vnoučátko. Dále mají smysl pro humor, šarm a eleganci. Nebojí se veřejného vystupování, kde dokáží předvést co všechno dovedou. Nejdříve stačí řádně vyplnit a včas odeslat přihlášku na formulář, který najdete na stránkách Eurobabička. Další etapou jsou základní regionální castingy. Ty se pořádají ve spádových místech, odkud se přihlásí větší počet soutěžicích. Na těchto castincích se předvedete v interpretaci vtipu a ve volné disciplíně. Nejlepší postoupí do společného semifinále a odtud do závěrečného finálového galavečera. Co vám účast v této soutěži nabízí? Především příležitost se realizovat, poznat nová přátelství. Těšíme se na vaši přihlášku do 30. dubna 2016.
Tato soutěž je jediná v české republice a má velkou budoucnost. Je to soutěž pro starší dámy, které mají co dávat a potřebují se bavit a seznamovat s příjemnými lidmi. Vždyť my ještě nepatříme do starého železa.
I když nám reklamy v televizi a v časopisech vnucují, že kultem dnešní doby je mládí a krása, nesmíme jim podlehnout. Jsem totiž přesvědčená, že krásné mohou být i ty vrásky, ze kterých má řada žen hrůzu. Nesmíme se ale nechat vyděsit a převálcovat. Musíme věřit tomu, že „tenhle svět není jen pro mladé“. Chtěla jsem vám jen ukázat, jak se dovede bavit i starší generace.
  1. Marie WOlfová napsal:

    Pěkně jsi to Maruško napsala 🙂 Mám také záznam v kronice, možná,ž e už je pozdě, ale zkusím ho Vlaďce poslat. A také zážitky mám 🙂 Jen neumím tak hezky psát, píšu vlastníma slovama…
    Přeju hezký den a hodně literárních počinů 🙂

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *