Aktivity Eurobabiček…

Deset důvodů, proč milovat léto a naladit se sluníčkově.

1. Léto mám ráda. Miluji ho proto, že se zrovna stávám plnohodnotnou osobností. Miluji léto, protože v létě příroda je nádherná, protkaná těmi nejpestřejšími barvami na zahrádkách. V divoké přírodě se tyčí luční kvítí v záplavě barev bílé, žluté, modré. Z jedné strany kvítí jako z pohádky a z druhé kvítí luční. Najdeme svůj letní kousek místa, kde nás nikdo nemůže vyrušit, a my tak budeme moci samé vychutnat letní paprsky, vůně. Třeba pod stromem v parku, u vody, v opuštěném lomu, v lese. Příroda má v tomhle období čarovné i léčivé účinky. Buďme jí nablízku.

2. S příchodem teplých letních dnů je načase si pořídit nový letní kousek. Letní dny lákají k procházkám a romantickým večerům. Kupme si sexy šaty. Příjemný materiál a střih, který skryje, co má – přesně takové letní šaty by jsme měly potkat. A pochopitelně za málo peněz. Takové, které nám dopřejí cítit se skvěle a mít pocit, že tohle léto rozhodně bude rozmarné i pro nás babičky v nejlepších létech.

3. Léto se rozjíždí na plný výkon. Začínáme vymýšlet programy na víkendy a nesmíme z nich žádný promarnit. Někteří balíme nebo již máme zabaleno a jedeme nebo letíme na vysněnou dovolenou. Poznávání nových míst i akcí k létu rozhodně patří, tak popusťme uzdu fantazii a objevme, co už jsme dávno chtěli. Kdy jindy, když ne teď ?

4. Teplé letní večery nás lákají k dlouhým procházkám i romantickému venkovnímu kinu. Neopomeňme si udělat se svoji drahou polovičkou nezapomenutelný večer. Po prohlídce také nevynecháme možnost se příjemně osvěžit lahodnou ledovou pochoutkou. Už na první pohled je zřejmé, že ledové pochoutky se v řemeslné cukrárně připravují s láskou a jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně. Každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept.

5. Léto láká k útěkům z měst na slunný venkov. Je na čase zažít tu pravou pohodu a dobrodružství na chatě či chalupě a obklopit se útulnými doplňky. Pořiďme si nové kousky, nebo zrenovujme některé z pokladů, které máme zapomenuty doma. Také knížka k létu patří jako sklenka vychlazeného moku. Při výletech na kolech se můžeme svlažit v rybnících, koupalištích, přehradách.

6. Bylinky v červenci jsou na dosah. Z bylinek máme největší požitek když jsou čerstvě utržené, voňavé a plné chuti. Jedině čerstvé v sobě mají spoustu nezaměnitelné chuti a vitamínů.

7. Když zasvítí slunce obleču své staré renovované umyvadlo do nejkrásnějších letniček. V létě jsou květiny nenahraditelnými společníky v zahradách. Nechejme se okouzlit něžnosti nadýchaných krásek.

8. Na procházce jsem našla u popelnice pohozenou špinavou (smaltovanou, puntíkatou, buclatou) nádobku. I za to děkuji létu !

9. Růže: Královna květin. Růže je krásná květina s úchvatnou vůní. Milovali ji už naši starověcí předkové. V červnu, měsíci plném slunce jich většina rozkvétá. Povedlo se mi vypěstovat pnoucí červenou růží, která je svým způsobem velice zvláštní a krásná. Zasadila jsem jí k drátěnému plotu. Její vzrostlé šlahouny přerostly i na druhou stranu plotu. Plot již není vidět a z obou stran je obrostlý záplavou červených trsů plných růží. Růžička tak prorůstá již do šířky 3 metrů. Do naší zahrádky  není vidět přes záplavu kvetoucích květů. Všichni růží každoročně obdivují a my se radujeme z této nevšední krásy, kterou nám růžička každoročně přináší.

10. Někoho nabíjí aktivita, někoho kávička na venkovní zahrádce, ale to je jedno. Důležité je,  svůj věk si  přiznávat třeba proto, aby si člověk uvědomil, že si má každý den užívat naplno ! Je tu nejkrásnější období v roce, užívejme si ho !

Tipy na nejkrásnější léto opravdu stojí za to !

Já do toho jdu a vy eurobabičky, babičky, dámy, pojďte se mnou.

Huráááááá………..

Vaše M.S. Frýdek-Místek


Jmenuji se Marie Starová a bydlím ve Frýdku-Místku. Naladila jsem se jarem a probouzím se také ze zimního spánku. A proto si dovolím vás oslovit v tento před jarní čas svou  úvahou.
Jaro mám ráda. A miluji ho proto, že se po zimě stávám plnohodnotnou osobnosti. První sluneční paprsky nám přivádějí energii do těla. Všechno je najednou hezčí, voňavější. Tak moc se těším na jaro. Říkám jaru  AHOJ !
Celou zimu příroda spí, ale stačí pár teplejších dnů a už se derou na svět. Kdo? Bledule, sněženky, narcisky, čemeřice, hyacinty, tulipány. Jarně jsem se již naladila, když mi do obývacího pokoje po půlročním půstu sluníčko začalo hřát a krásně svítit. Jak najednou se ten náš svět zdá být krásnější. Co, vy na to dámy, slečny, lidičky?
.
Sluncem vyhřátá kůra stromů a vzduch vonící jarem….. co si můžeme přát víc? Není nad stromovou terapii. Vyjít si do lesa a nadýchat se čerstvého vzduchu. To je nádhera, která nám zvedne sebevědomí. Každý strom má jiný druh energie. A který strom je ten můj? Na to neplatí žádná pravidla, zkrátka je to ten, ke kterému mě to přitahuje nejvíc.
.
Miluji jaro, protože chození po horách mně plně nabíjí. Zrovna včera jsme s manželem a dětmi byli ve Frenštátě pod Radhoštěm na visuté lávce. Vyhlídková lávka se nachází třicet metrů v korunách stromů a bylo zahájeno  “vítání ptačího zpěvu”. Tam jsme  pozorovali lesní ptáky dalekohledem, jak žijí v korunách stromů a za chvíli budou vyvádět své malé opeřence do přírody.  Opět mám právo dýchat stejný vzduch jako ti, kteří tam stále žijí. Do přírody na procházky mezi jarní kvítí se nemusím bát chodit sama. Vzhledem k mému věku si mě vlci a myslivci nespletou s Karkulkou, ale spíš s Jezinkou z úplně jiné pohádky. A to má také něco do sebe.
.
Když jsem už u toho lásky času, každé jaro si uvědomím, jak jsem šťastná, že se mi povedlo seznámit se před x lety normálně bez seznamek. Můj muž mě ještě pěkně postaru balil a musel se u toho dost snažit. Rozkvetlá třešeň, pod kterou je třeba se políbit, aby člověk neuschnul, ve mně neprobouzí deprese z osamělosti, ale radost. Mně prostě smutno není.
.
Všichni se už nemůžeme dočkat prvních jarních výhonků….. Vzpomínám na babičky, které sbíraly lístky kopřivy a šťovíku. V kuchyni se lístečky hodily do hrnce, zalily vodou, postavily  na plotnu a za chvíli z nich už byl léčivý odvar. Nebo si pamatuji, jak se sbíral medvědí česnek, listy pampelišek, sedmikrásky. To vše se hodilo do jarního salátu. Dneska už vím, jak dobře si starší lidé s přírodou rozuměli. Já jim už rozumím také.
.
Pozvala jsem jaro i do své kuchyně. Připravím fantastická a originální jídla s mladou zeleninou, svěžími bylinkami.
Jaro je také báječná příležitost na generální úklid. Pozvala jsem jaro i do svého šatníku. Určitě najdu pár kousků, které jsem sice neměla již dlouho na sobě, ale zároveň je mi líto je vyhodit. Proto udělám ve svém šatníku vylučovací metodu a nechám jen kousky, které mi sluší i v mém věku. Musím být sebekritická a nenechávat v šatníku věci, které mně už neomlazují, ale škodí mi. Na to si musíme také dávat.
.
Všechno, co nás baví, podaří se nám a přináší nám radost  je rychlou cestou ke štěstí. Dělat věci, které nám dávají smysl a máme pro ně talent, je pro pocit naplnění a štěstím jedním z nejdůležitějších předpokladů. Jen to musí vycházet z našeho nadání a talentu. Znám ten pocit, že jsem tak zabraná, až ztrácím pojem o čase. Chce to jen plné oddání se určité činnosti. Vždy ta střední cesta vede k drobným radostem všedního dne.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *