Soutěžní otázka třetí…

Komentáře jsou uzavřeny, porota rozhodne.

Paní Olga Rácová odpověděla jako čtvrtá na třetí  otázku 31.8. v 7.20 hodin úkol byl předložen 28.8. 2018


Dobrý den,

co se týče  této soutěžní otázky, tak bych se charakterizovala asi takto. Jako ctnost by na mě seděla „Upřímnost“ a jako neřest „Zoufalství“.

Hezký den Olga



Soutěžní otázka třetí a poslední. Na zodpovězení máte 2 dny – do čtvrtka.

V barokním skvostu na severovýchodě Čech – v Kuksu, ve zdejším dochovaném hospitalu, nechal vystavět z počátku 18. století hrabě Antonín František Špork z dílny Matyáše Bernarda Brauna, barokní sochy alegorie ctnosti a neřesti.


Vyberte dvě sochy ( stačí název) které dle Vás nejlépe vystihují Vaše charakterové vlastnosti. Jednu ctnosti a jednu neřesti .

Porota hodnotila odpověď na 3. otázku 

——————————————————————————


Paní Olga Rácová odpověděla jako čtvrtá na druhou otázku 26.8. ve 12:08 hodin úkol byl předložen 23.8. 2018

Dobrý den,

na tuto otázku nemohu odpovědět jinak, než, že když jsem byla já malé dítě, bylo vše úplně jiné. Dnešní mládež nemá úctu ke starším lidem, učitelům, profesorům a někdy ani ke svým rodičům. Bohužel dnešní svět je plný mobilů, počítačů a různých technologií, které každé dítě musí mít, ale bohužel jsou i takové děti, které toto mít nemohou, jelikož jejich rodiče nemají dost finančních prostředků. Kam jsme se to dostali, když některé děti nemohou chodit do školní družiny na obědy?

V době, kdy jsme vyrůstali my, naše generace, jsme podle mě byli šťastnější. Běhali jsme do setmění venku, hráli jsme různé hry, povídali si a vyváděli lumpárny. Hlavně jsme měli úctu ke starším lidem a běda jak ne, hned přiletěla facka.

No prostě, dnešní mládež je úplně jiná, než jsme byli my.

Hezký den Olga


Soutěžní otázka druhá :

Občas slýcháváme povzdechy – to by se za našich mladých časů stát nemohlo apd.

Napište, v čem je současná mládež jiná, lepší nebo horší než jsme byli  my.

Porota hodnotila odpověď na 2. otázku 


—————————————————————————————————–



Soutěžní otázka první :

1. V redakci máme nabídku na konkurz hlavní roli ve filmech
a) Lásky Gusty Fučíkové       b)  Mata Hari – osudový omyl          c)  Návrat na staré bělidlo
.
v odpovědi napište, ve kterém filmu byste ráda obsadila hlavní roli a proč.
.
Odpověď:

Zdravím,

nejspíš bych si s největší pravděpodobností vybrala roli ve filmu „Matahari – osudový omyl. Tato žena  – Ema Destinová byla největší operní hvězdou dvacátého století. Měla dost pohnutý osud, ale byla velmi obdivovaná pro svůj jedinečný hlas.

Ke zpěvu mám celkem blízko, i když většinou se ve filmu pěvecké a kaskadérské scény dabují profesionály. Mám ráda dobu tohoto století (oblečení, účesy, klobouky, muži byli opravdoví gentelmani) a určitě bych si v této roli připadala jako dáma.

Je vyobrazena na našich bankovkách nejvyšší hodnoty, to je veliká pocta této dámě s velkým hlasem.

Hezký den všem přeje Olča

Porota hodnotila odpověď na 1. otázku 


——————————————-



Ani v letošních prázdninových vedrech si naše soutěžící neodpočinou od povinností, které jim přináší Dáma roku 2018. Jejich dalším úkolem bude odpovědět na tři přiměřeně náročné otázky. Odpověďmi si mohou v blížícím se závěru soutěže vylepšit svoje postavení.


…poslední soutěžící, která se jako ostatní předvedla  před fotoaparátem, ve své módní přehlídce a odpovídala na otázky v rychlokvízu.


Video zde ::