Obálka 1 – Renata Šťastná

Hodnocení báseň – 


Pracovní cesta : doručeno 22.3. 2021, 10:17

Rádi bychom se paní Renato dozvěděli, kým jste byla vyslána ?

Odpověď :

Byla jsem na tuto služební cestu vyslána Unií moderních žen, které se chtějí stále radovat ze života v kruhu svých blízkých a zajímají se o možnosti najít nová místa k životu pro budoucí generace pro případ, že se lidstvu postupně podaří život na souši zničit.

Tato organizace dobrovolnííků vznikla v roce 2011 jako jedna z iniciativ realizovaných představiteli soutěže Missis Eurobabička. Členkami jsou v současné době převážně účastnice této oblíbené soutěže, které se nebojí změn a pod heslem „JSME V TOM SPOLU“ si dokáži najít na všem jen to dobré.

Výzkum prověřit podmínky možného života na lodi v současné době pod názvem „NA MOŘI BEZ COVIDU“ byl jeden z prvních úspěšných úkolů této skupiny. Následující úkol pro Unii je připojit se k výzkumné skupině zkoumájící podmínky pro život na planetě Mars. Ale o tom zase příště

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Hlášení z pracovní cesty.
Novodobá archa
V této chvíli je na lodi nejbezpečněji vzhledem ke světové situaci s Covidem. Proto jako dopravní prostředek a další možnost k životu je loď ideálním místem. Jste stále na čerstvém vzduchu a v prostředí, kam se covid nemá šanci dostat, pokud posádka i hosté na palubu vstoupí s negativním výsledkem testu a pokud někdo neobjeví, že COVID-19 by mohl být přenášen mořskými ptáky a ulovenými rybami.
Naším úkolem je analyzovat změnu podmínek v budoucím “vodním světě” a dát doporučení pro Eurobabičky, pro jejich život na novém místě, pro život v plovoucím městě.
Plavba probíhá bez problémů, archa má sice omezený prostor, ale dá se na něho zvyknout, dokonce v prvním přístavu si někteří noví hosté přinesli zelené rostliny, aby se mohli i nadále věnovat pěstování zeleniny a ovoci. O domácí mazlíčky menšího vzrůstu je take postaráno. Máme dost zásob jídla a kuchař je přímo umělec. O dobrodužství take není nouze. Čelili jsme riziku srážky. Měli jsme co dělat, aby se loď vedle nás k nám nepřiblížila na méně než předepsané dva metry. Ale zvítězili jsme bez jakékoliv psychické a materiální újmy a i v tomto okamžiku všech 5 R bylo na místě dodrženo – rozestup, roušky, ruce, rozum a radio, které bylo a stále je jediným komunikačním prostředkem s případnými vetřelci a okolním světem.


Odkaz na video :.

https://youtu.be/sxaxc_7oBeE


Vaším úkolem je pokračovat ve videu a poděkovat svými slovy zdravotníkům a také všem složkám integrovaného záchranného systému. Za jejich nasazení a práci v těchto dnech.


Můžete se natočit sami na selfie a video poslat, co nejrychleji vám to půjde, na eurobabicka@seznam.cz  – přes –  ulozto.cz – zdarma, messenger, nebo WhatsApp…atd.





3. Úloha od redakce pro Renatu :

Prohlédněte si pozorně fotografii na hlavním rotujícím banneru /označenou 3. úloha od redakce/.

Máte za úkol vytvořit k této fotografii reportážní článek do novin.

redakce EB

Odpověď :

Tajemný obraz objeven v rekonstruované části katedrály Notre-Dame v Paříž po požáru v roce 2019.

15.dubna 2019 katedrálu nedbalostí člověka zachvátil požár. Střecha katedrály téměř zcela shořela, centrální sanktusová věž se zřítila, propadla se část klenby a nebylo zcela jasné, zda všechny cenné artefakty přežijí tuto katastrofu.  Povedlo se to díky obětavému zásahu kaplana a většina cenných artefaktů v interiéru zkáze unikla. Navic, v odlehlé části katedrály při odklízecích pracech objevili archeologové zajímavý obraz, který podrobili pečlivému zkoumání . Obraz zobrazuje dva lidi, muže a ženu v zimním období. Výraz v obličeji sympatické ženy vyjadřuje vnitřní krásu a spokojenost, a lze ji připodobnit k Madoně.  Přísný výraz v obličeji muže nám jasně říká” Tahle dáma je jen moje”. Pouze naše fantazie nám může přinést odpověď, kam jejich pohledy směřují.

Jedná se snad o potomka carského rodu Romanovců, knížete Romana Petroviče Romanova a jeho manželku hraběnku Praskoviu Šeremetevovou v době jejich exilu ve Francii?

Po několika měsících ověřování a dle doposud získaných informaci lze však předpokládat, že se jedná o novější obraz a pravděpodobně zobrazuje manžele Tauchmanovy z České republiky, kteří si nechali tento obraz namalovat neznámým malířem při své návštěvě ve Francii. Do Čech ho ale neodvezli, obraz totiž záhadně  zmizel z jejich hotelového pokoje.

Jakmile to bude možné, obraz se vrátí zpět manželům do Čech jako krásná vzpomínka na dny strávené v Paříži a jejím okolí.

redaktorka Renata Šťastná


2. Úloha od redakce pro Renatu :

Pokud to pandemie dovolí, uspořádáme pyžamový ples s vyhlášením nejlepšího kostýmu.

Můžete se těšit na žívou hudbu, panák pro účastníky v pyžamu zdarma.

Nafoťte se a pošlete foto, na eurobabicka@seznam.cz , v jakém kostýmu byste se zúčastnila, případně i Váš  doprovod.

redakce EB

Odpověď :

Skleničku na panáka mám vlastní.

Renata Šťastná


1. otázka  redakce pro Renatu :

Česká televize nám nabídla role do TV inscenace pro vás  Eurobabičky.

Pracovní názvev inscenace ,, Dvanáct měsíců s Eurobabičkou.”

Otázka zní : Jaká role by Vám vyhovovala ?

redakce EB


Odpověď :

Je to těžká otázka, všechny role mají v sobě něco zajímavého. Pokud bych si mohla vybrat roli, tak určitě roli babičky. To bych se možná nemusela učit scénář, byla bych sama za sebe. Pokud bych ale měla být jedním z 12 měsíčků, tak roli zimního měsíce chci pod podmínkou, že dostanu nový super kožich od produkce, a abych se role zhostila dobře, tak ho nemusím vracet. Zajímavou rolí by byl i některý z jarních měsíců, kdy se vše probouzí po zimě a s navratem k pozitivnímu myšlení jde všechno líp, tudíž i má role by mohla být úspěšná. A kdyby na mě zbyly měsíce letní, tak to taky nevadí, Mám nové plavky :-)

Renata Šťastná


Ahoj z Brna,

Mos ráda bych viděla Renatu Šťastnou, nejkrásnější babičku všech dob.
1. Otázka pro Renatu : řekni, kdybys byla zvolena presidentkou České republiky, co bys udělala jako první ???

DĚKUJI A PŘEJI ZDRAVÉ DNY.
PA NAĎKA
Odpověď :

Kdybych se stala prezidentem České republiky a mohla mít pravomoc k různým akcím, tak jako první bych vydala závazná pravidla “DESATERO PRO POLITIKY”.

1. Nepomluvím na veřejnosti kolegu svého.

2. Volím svá slova tak, aby všichni porozuměli mluvenému obsahu.

3. Vyjadřuji se k projednávanému tématu stručně, konstruktivně a jednoznačně.

4. Dávám prostor i ostatním s konstruktivními komentáři a návrhy.

5. Respektuji názory druhých, odmítám pomluvy.

6. Za řečnickým pultem se zdržuji pouze tak dlouho, dokud mám co říci k danému tématu.

7. Soustředím se na své úkoly, pro svoji práci mám odpovídající vzdělání a zkušenosti.

8. Svým chováním jsem příkladem pro ostatní.

9. Dodržuji  zákony této země a pokyny v mimořádných situacích.

10. Jsem připraven národu otevřeně prezentovat výsledky své práce a činy v rámci mého volebního období.

Renata  Šťastná


2. otázka pro  Renatu :

Co pro Tebe znamená domov?

Květa Kohoutková

Odpověď :

Začala bych úryvkem z básně Domov od J.V.Sládka

Domove, domove drahý a jediný, nejdražší, nejsladší nad světa končiny.

Domov pro mě znamená místo označené jako 5K :

a) kam se mohu kdykoliv vrátit,

b) kde jsem v bezpečí,

c) kde jsem obklopena lidmi, kteří mě mají rádi takovou, jaká jsem,

d) kde jsou lidé, na které se mohu spolehnout,

e) kde jsou lidé spolu nikoliv vedle sebe.

Zdraví Renata Šťastná


3. otázka pro Renatu :

Otázka:
Paní Renato, budete-li sponzorem této akce, na co se mohou těšit eurobabičky?
Děkuji za odpověď

Jitka Mošovská

Odpověď :

Je pravdou, že mnohem raději dávám, než přijímám. Jako sponzor této super akce s neomezeným rozpočtem bych podporovala následující:

1. den –příjezd v odpoledních hodinách:

a) kurz šplhu a lezení po žebříku

b) ubytování v korunách stromů nedaleko Ratibořic

c) soutěž o nejlepší guláš z kotlíku

2. den

d) ranní probuzení písněmi místních

e) koupání v nedaleké Rozkoši

f) cesta za pokladem Babičky  (k dispozici mapa okolí, plnění úkolů cestou k pokladu za účasti místních)

g) večerní wellness na unavená a bolavá těla

h) splnění jednoho tajného přání každé eurobabičce.

3. Den

Ch)  poslední snídaně a hurá domů za rodinou

Takovou vzpomínku nám nikdo nevezme.  Zůstane v nás na hodně dlouhou dobu. Každá mimořádná událost je určitým obohacením běžného života, a proto společné akce realizujme, ať jsou jakékoliv a ať jsou kdekoliv.

Zdraví Renata Šťastná


4. otázka pro Renatu :

Jaký máš recept na to, že jsi Šťastná a ještě i šťastná?

Alena Plšková

Odpověď :

Že jsem Šťastná, to přišlo s tím, že jsem si vzala bezva chlapa s takovým pozitivním jménem a navic mě dostal rčením “Kdo může na světě hned po ránu říct,  že je štastná. Jenom Ty”. Tak jsem do toho šla a tak to prostě je dodnes. Za těch 35 let společného života to jméno vystihuje moji osobnost a pohled na svět. Jméno např.”Smutná” (tak se jmenovala moje babička) by se ke mě moc nehodilo.


Pod hesly “Každý je svého štěstí strůjce” a “Nečiň ostatním to, co nechceš aby činili tobě” proplouvám životem, a to, že jsem šťastná je dáno tím, jak se dívám na svět a své okolí. Snažím se být pozitivní, vidět v druhém spíše tu lepší stránku, udržovat si smysl pro humor a bavit se tím, jak to může někdy ostatní štvát. Úsměv nic nestojí a rozdávat ho je radost i když tvoří vrásky, ale za vrásky od smíchu se nemusíme stydět.

Renata Šťastná


5. otázka pro Renatu :

Milá Renato,
moc Té zdravím a doufám, že se letos uvidíme a zasílám pro Tebe otázku.

Představ si, že jsi vyhrála 10 milionů. Jak by se Ti změnil dosavadní život a jak bys s nimi naložila?

Zdravím a přeji pohodový den
Eva Přívratská

Odpověď :
Myslím, že můj život by zůstal stejný, co jsem v životě chtěla, tak mám a zdravi si za peníze člověk nekoupí. Takže bych si navic plnila své sny. Část těchto peněz bych věnovala útulku pro opuštěná a týraná zvířata, další část pěněz bych věnovala dceři, která renovuje bydlení a za zbytek bych se vypravila na cestu kolem světa a chtěla bych se podívat se do těch míst, kde jsem nebyla. Láká mě cesta Orient Expresem, návštěva královského chrámu Angkor Vat v Kambodži, Niagárské vodopády, Aljaška nebo Island.   Pokud by se mnou jel i manžel, tak by mi už nic víc nechybělo.

Renata  Šťastná



  1. Eliška Lantová napsal:

    Reni, doufám, že budeš kandidovat v příštích volbách na prezidentku. Máš už dopředu můj hlas i celé mojí rodiny.

  2. Květoslava Kohoutková napsal:

    Renatko, už aby to bylo.Úžasné desatero. Držím palce, určitě budeš vládnout rukou spravedlivou. Těším se na setkání.

  3. Renata napsal:

    Děkuji Eliško a Květuško. Změnu bych si moc přála. Možná do budoucna to bude “Dvacatero” vzhledem k tomu, co se děje na politické scéně. Doplněním “Nezabiješ kolegu svého” bych asi další desítku začala :-).Mějte se hezky a snad setkání výjde.

  4. jitka napsal:

    Renato, chacha, vy jste si spletla setkání eurobabiček se setkáním dětí a mládeže.
    Ten guláš beru! Zdravím a těším se.

  5. jitka napsal:

    Renato,
    s výhrou 10 mil. Kč a na eurobabičky jste zapomněla? “Není všechno zlato, co se třpytí”.

  6. Renata napsal:

    Milá Jitko,nezapomněla, to beru jako samozřejmost a o té se nemluví. Sponzorovala bych další 2 ročníky souteže.

  7. jitka napsal:

    Renato, co je psáno, to je dáno. Fajn těším se.

  8. Naďa napsal:

    Reni, smekám nad fantastickou odpovědí k obrazu. To je přímo BOMBAAAAAA

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *