Obálka 14 – Iva Syrovátková

Hodnocení báseň :

Pracovní cesta : doručeno 26.3. 2021, 19:57

S přihlédnutím na fotografie  dostatečně výstižné, nemáme připomínek.

Odpověď :

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pracovní cesta
Byla jsem firmou vyslána do krajského města pomoci zorganizovat pobyt vybraných Eurobabiček, které budou fotit nový kalendář. Do kufru jsem si nabalila nějaké knihy a časopisy, kvůli inspiraci a také cvičební náčiní. Musím se pokusit shodit nějaké to kilo, když nám koronavirus brání vykonávat účinné pohybové aktivity. Moc se mi to všechno do kufru nevešlo, tak jsem to nesla, jak se dalo. S obručí kolem krku jsem budila na nádraží a ve vlaku patřičnou pozornost.
V kanceláři, než jsem odjela, při pohledu z okna, mě pobavila kočka, která seděla na parapetu a trefila se čumákem do zápichu v květináči natolik, že získala neodolatelný, široký úsměv. Tak snad je to dobré znamení.
V Hradci Králové jsem dojednala ubytování na Starém náměstí i s občerstvením, ale co s volným časem? Teď jsou divadla, kina a společenské sály zavřené. Co třeba procházky a přímo po městských parcích? V jednom jsem obdivovala skladbu a vysázení stromů a keřů, architektonickou úpravu cestiček, osázených záhonů s využitím přírodnin a altánkem. Park obtékají dvě řeky, kde je spousta kachen a jsou tam i nutrie. Dokonce se mi jedna opřela o koleno a požadovala nějaké to sousto. Její žluté zuby vzbuzovaly docela strach, tak jsem ji sklepala a nedostala nic, jen doporučení kvalitnějšího dentisty. Navíc je v parku cedule s upozorněním, aby je lidé nekrmili, že narušují říční břehy. Procházku určitě podnikneme, stojí za to. Ve městě kvete spousta jarních kytiček, třeba sněženky, bledule, začínají narcisy a je tu i rozkvetlé krokusové náměstí. Pastva pro oči.
Vzala jsem si s sebou fotku pravnučky Martinky. Když se na ni podívám, hned je mi lépe u srdíčka a veseleji. Také fotografie Andělíčka strážníčka má svůj význam. Poprosila jsem ho, aby na tu ošklivou pandemii vzal ty hrábě, co má v ruce a zahrabal ji někam hluboko pod zem, aby už byl od ní pokoj a netrápila nás. Snad už na to brzy dojde.
Ten ozdobený stromeček vajíčky – vajíčkovník, všechny upozorňuje na velikonoční čas. Takže bych ráda popřála všem zúčastněným babičkám a svým šéfům ve firmě, Vlaďce a Vláďovi, veselé Velikonoce, plné zdraví, štěstí, klidu a pohody. Aby nás ten zatrolený koronavirus přestal sužovat a mohlo být zase zdravě a dobře.
Myslím, že má mise v krajském městě byla splněna a nezbývá, než se těšit na naše setkání a radovat se už teď, jak si to všichni užijeme.



Odkaz na video :

Vaším úkolem je pokračovat ve videu a poděkovat svými slovy zdravotníkům a také všem složkám integrovaného záchranného systému. Za jejich nasazení a práci v těchto dnech.


Můžete se natočit sami na selfie a video poslat, co nejrychleji vám to půjde, na eurobabicka@seznam.cz  – přes –  ulozto.cz – zdarma, messenger, nebo WhatsApp…atd.



3. Úloha od redakce pro Ivu :

Prohlédněte si pozorně fotografii na hlavním rotujícím banneru /označenou 3. úloha od redakce/.

Máte za úkol vytvořit k této fotografii reportážní článek do novin.

redakce EB

Odpověď : 


Jdu takhle jednou na procházku lesem v Orlických horách, svítí sluníčko a vidím na holé pasece dvě individua, dvě lidské postavy. Zastavím se a sleduji je. Nevěřím vlastním očím, že dva dospělí lidé válí na sněhu sudy, jezdí na sáňkách, na pekáči, stavějí sněhuláka, koulují se a dokonce běhají na běžkách. Postavili si běžeckou stopu ve tvaru osmičky a krouží po ní. Uprostřed křížení mají malý můstek, kde mohou i skákat a kde předvádějí neuvěřitelné triky. Náramně si to užívají a světe div se, ani nespadnou. Nemohu odtrhnout oči od té podívané. Je tam spousta energie, radosti z pohybu, dobré nálady a pohody. Pro mě balzám na duši a potěšení pro oči. Začalo se stmívat. Oba aktéři své „medvědí hrátky“ ukončují, sbírají po svahu své zimní pomůcky a unavení, ale spokojení, odchází pryč. Co je to za lidi? Nezná je někdo? Musím se s nimi seznámit a příště jdu také i s vnoučaty. Takovou sdílenou radost ze života chci prožívat co nejčastěji.

Iva Syrovátková



2. Úloha od redakce pro Ivu :

Pokud to pandemie dovolí, uspořádáme pyžamový ples s vyhlášením nejlepšího kostýmu.

Můžete se těšit na žívou hudbu, panák pro účastníky v pyžamu zdarma.

Nafoťte se a pošlete foto, na eurobabicka@seznam.cz , v jakém kostýmu byste se zúčastnila, případně i Váš  doprovod.

redakce EB

Odpověď : 

Jsem drobnější postavy, ale na pyžamový bál se chystám jít za „velké zvíře“ a hodlám si to užít.
Zdraví Iva Syrovátková



1. otázka  redakce pro Ivu :

Česká televize nám nabídla role do TV inscenace pro vás  Eurobabičky.

Pracovní názvev inscenace ,, Dvanáct měsíců s Eurobabičkou.“

Otázka zní : Jaká role by Vám vyhovovala ?

redakce EB

Odpověď :

Zdravím redakci a odpovídám na otázku, jaká role by mi s Eurobabičkou ve dvanácti měsících vyhovovala. Nejspíše měsíc říjen, ve kterém jsem se narodila a ke kterému mám srdeční vztah. Na podzim se krajina krásně obarví, ovoce dozrává, plodiny vydávají svoji úrodu, zvířata si vybírají partnery,… je to čas připravit se po práci na zasloužený klid a odpočinek při dlouhých zimních večerech. Krásná představa. Zdravím a přeji ať se vše ke spokojenosti podaří.

Iva Syrovátková


1. otázka :

Chtěla bych se setkat s Ivou Syrovátkovou a zeptat se jí, jestli má ještě toho kamaráda v tanečních.

Hezký den
Eva Přívratská

Odpověď :

Odpověď Evičce ohledně tančícího kamaráda. Ano, rádi bychom pokračovali, ale teď bohužel nejde téměř nic, natož společenské tančení. Musíme být trpěliví, ukáznění a v pohodě, aby se vše mohlo vrátit do starých kolejí /alespoň částečně/. Věřím, že vše dobře dopadne. Srdečně zdravím a vzpomínám na pěkné a veselé chvíle při soutěžení.

Iva Syrovátková


2. otázka pro Ivu :

ahoj Ivčo, už je to deset let, co jsme spolu soutěžily. Čas je neúprosný a léta nám neustále přibývají. Mám radost, že ještě i po těchto letech jsme stále „mladé „, hravé a plné neskutečných nápadů a ztřeštěností. Ráda Tě uvidím. Těším se na setkání.

Otázka pro Tebe :
Jak sis užila své vítězství v soutěži Eurobabičky “ Rakovina, věc veřejná“ a jak na tu atmosféru vzpomínáš?

Květa Kohoutková

Odpověď :

Milá Květuško, také Tě ráda uvidím a budeme moci zjistit jaké jsme mladé, hravé a stále ztřeštěné. Nyní odpověď na Tvou otázku: Především jsem měla velikou radost, že jsem v konkurenci 12 úžasných babiček čestně obstála a přiznám se, dodalo mi to zdravé sebevědomí. Moc ráda na celou akci vzpomínám a cením si ji jako jednu z nejlepších zkušeností v mém životě. Jestli vše vyjde, moc se na vás všechny těším.

Srdečně zdraví Iva Syrovátková





  1. Květoslava Kohoutková napsal:

    ahoj Ivčo, už je to deset let, co jsme spolu soutěžily.Čas je neúprosný a léta nám nestále přibývajíně. Mám radost, že ještě i po těchto letech jsme stále „mladé „, hravé a plné neskutečných nápadů a ztřeštěností. Ráda Tě uvidím.Těším se na setkání.

  2. Iva Syrovátková napsal:

    Vážení Tauchmanovi, milé Eurobabičky, moc ráda bych se s vámi viděla a popovídala, co se za těch 10 let od soutěže stalo a změnilo. Jsem velmi vděčná organizátorům, že se nám snaží tuto možnost poskytnout.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *