Vzpomínka na soutěž Eurobabička 09 od Anny Kührové

Od finále v lázních Velichovky uběhla již nějaká doba, ale mě to připadá, jako včera. Vzpomínám na všechny „holky“, na naše výkony, které, myslím, byly úžasné. Užily jsme si spolu hodně legrace. Myslím, že žádné z nás nedocházelo, že jsme v soutěži eurobabička. Braly jsme to, jako takové společenské setkání s příjemnými lidmi v lázních.

Na semifinále v Praze se vše seběhlo tak nějak rychle, že nebylo na seznamování moc příležitostí. Některé z nás se potkaly v Babiččině údolí, kde jsme si zahrály na filmové hvězdy, ale ve Velichovkách jsme se už blíže seznámily, měly jsme více času a možná i nálady. S některými jsem stále v kontaktu, což je moc fajn, že jsme získaly nové přítelkyně.

Na semifinále v Praze jsem byla se svou sestrou, která taky soutěžila a byla to ona, kdo mě přihlásil a taky jsme obě postoupily až do finále. Fandily jsme si navzájem. Vnučka se sotva narodila, takže do Prahy ještě nejela a než se konalo finále ve Velichovkách, narodil se mi ještě vnouček Matyášek. Do Velichovek mě doprovodila dcera s 10-měsíční vnučkou Magdalenkou, Matyášek byl moc malinký, tak zůstal s maminkou doma.

Takže ve finále jsem už byla jako dvojnásobná babička. Myslím, že takové soutěže jsou fajn, že si tu mohou ženy v nejlepším věku „zablbnout“ a ukázat, co v sobě mají, že to jsou stále ty malé holky, které si umí udělat ze sebe legraci, umí rozdávat radost, ale také umí jako správné babičky pofoukat bolístku a pomoci všude tam, kde to je potřeba. A taky si uvědomí samy sebe. Že žijí i pro sebe, ne jen pro vnoučata a rodinu.

A tohle vštěpuji i ženám ve svém profesním životě. Snažím se, aby každá žena nejdříve viděla sebe a pak až všechny ostatní. Vždyť pro ty ostatní musí být každá žena zdravá, krásná, vitální, pozitivní, pohodová, láskyplná, sebevědomá…….

V roce 1991 jsem založila firmu a začala podnikat v oblasti služeb a práce s lidmi.

Ve svém vizážistickém salonu se specializuji hlavně na PROMĚNY IMAGE a na poskytování ZÁŽITKŮ. Na tyto proměny a zážitky za mnou jezdí lidé z celé republiky, což mě velice těší, ale zároveň hodně zavazuje. Musím a hlavně se chci neustále v této oblasti vzdělávat, abych mohla svým klientům nabídnout co nejlepší služby, co nejlepší servis a rady.

Internet se stal mým velmi dobrým kamarádem, mám webové stránky proměn, kde prezentuji svou práci, pro ženy provozuji internetové poradny ohledně image a zdravé výživy, spolupracuji s weby pro ženy, v e-shopu mám velký výběr všeho, co dělá náš život krásnější a pestřejší, včetně ZÁŽITKŮ.

Jsem moc ráda, že mohu říci, že jsem klientům oporou, že v mnoha případech působím i jako psycholog-amatér a těch profesí mám ve své práci opravdu hodně.

Taková PROMĚNA IMAGE není jen o líčení, česání a oblékání, ale hlavně o tom, co je v člověku. A proto spolupracuji s lékaři, dermatology, psychology, fotografy, modelingovými agenturami, seniorským sdružením u nás v Ostravě, školami a dalšími firmami, kterým poskytuji služby v oblasti vizáže, kosmetiky, zdravé výživy, masáží a dalšího rozmazlování…. Spolupracuji s ostravskou básnířkou Janou Hochmanovou, které dělám konferenciérku při jejich autogramiádách a jiných akcích. V roce 2006 jsem byla členkou vizážistického týmu MISS České republiky. Jsem wellnes poradce ve spolupráci s LR Health & Beauty – výživa a hubnutí.

Pokud bych měla říci, co mě nejvíce baví, tak ani nevím. Mám práci jako zábavu a zábavu jako práci. Ráda chodím po horách, ráda cestuji, ráda se bavím. Život je má záliba. Takže ani nevnímám, jak běží čas, protože jsem stále se svou rodinou, se svými přáteli, prostě žiju. Máme velkou rodinu a každý rok pořádáme rodinné srazy, kde se nás schází tak okolo 40 – 50 lidí. Všem doporučuji, udržujte si hezké vztahy v rodině, setkávejte se, dejte ostatním najevo, že Vám na nich záleží.

A co bych poradila ženám ve zralém věku? Nekoukejte na to, kolik Vám je let. Opravdu je Vám tolik, na kolik se cítíte. Užívejte si každý den naplno, získávejte nové a nové zkušenosti, chytněte každou příležitost za pačesy, vždyť po 50-tce život dostává nové tempo a nový rozměr. Vychutnávejte si ho!

Přeji všem hodně zdraví a energie, spoustu životního elánu a hodně pozitivních lidiček v životě.

Anna Kührová – II. viceeurobabča 2009 z Ostravy

  1. Hančí napsal:

    Kdo tě poznal osobně, ví, že maš kus práce za sebou a je to vidět,přeji ti aby tě optimismus a víra v dobro neopouštěla,hodně dalších úspěchů Hanka od Budějic

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *