Medailonek semifinalistky Hany Schederové

Kolíne, Kolíne stojíš v pěkné rovině….a v tomto Kolíně jsem se před 52 lety narodila a dostala jsem jméno Hana. Příjmení Schederová jsem vyvdala před 22 lety. Obojí je stále aktuální, bydliště i manžel Karel.

Od 3 let jsem navštěvovala tzv. rytmiku, později baletní přípravku a po absolvování tanečních kurzů jsem se věnovala 10 let závodnímu tancování. Tyto aktivity jsem oproti hodinám klavíru a především hudební nauky v lidové škole umění, kam jsem chodila trápit nejen sebe, ale i učitele, dělala s chutí. Jsem ale ráda, že i tuto hudební průpravu mám neboť jakékoliv vzdělání člověka obohacuje. Po základní škole jsem chtěla studovat tanec na konzervatoři, ale to mi rodiče nedovolili a vybrali mi střední ekonomickou školu .

Během třiatřiceti let po maturitě jsem prošla několika zaměstnáními coby účetní nebo hospodářka školy a protože šití bylo mým velkým koníčkem, tak jsem i několik let soukromně podnikala a šila dětské oblečení. V současné době již desátým rokem pracuji u ČD a.s. nyní jako administrátor zákaznického centra a musím říct, že mě tato práce velmi těší.

S mým manželem máme dohromady pět dětí – mé dvě dcery , jeho dva syny a jednu naši dceru. Všichni už mají po jednom či dvou dětech a tak máme život obohacený o zatím sedm vnoučátek. Vzhledem k tomu, že jsme ještě oba zaměstnaní a do zaměstnání dojíždíme nemáme tolik času abychom se mohli vnoučatům plně věnovat. Užíváme si tedy každou chvilku, kdy s nimi trávíme volný čas. Ačkoliv se naše děti věnují či věnovali nějaké sportovní aktivitě jedno máme společné – lyžování. Je to jakési nepsané pravidlo, že každý v naší rodině musí umět lyžovat. Z tohoto důvodu pořídil manžel před lety chaloupku na horách, kde jsou k této činnosti ideální podmínky.

Ještě bych se chtěla zmínit, že „máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá, mají hebkou srst….a tak máme doma přerostlého psího kříženečka z útulku, je mu již 10 let a je to náš mazlík. Naše dcera má psí mazlíky čtyři a k tomu ještě několik desítek koní.

Mým velkým koníčkem v posledních letech je Reiki. Je to univerzální energie, která vede k duševnímu a fyzickému zdraví. Pozitivní myšlení je mou životní filozofií. Nejen léčí, ale především nepustí nemoc do hlavy a následně do těla. To vše se nedá naučit, k tomu musí člověk dozrát.

A moje životní krédo? Když nejde vo život……..všechno se dá vyřešit.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *