První ročník soutěže Eurodědeček 2011…

…proběhl v Poděbradech již 10. září a organizátoři soutěže záměrně ponechali slavnostní dekorování a předání odměn vítězným dědečkům až na finále MISSIS EUROBABIČKA 2011 ČR a SR. Za nejlepší umístění v kategorii nad 60 let byl odměněn pan Ambrož Viglašský z Havířova- Polesí.
Absolutním vítězem se stal pan Jiří Šebek z Kuřimi, který si z Poděbrad odvezl hlavní cenu – 30 litrový sud piva Svijany.
Křišťálové poháry vítězné babičky i dědečky dodala poděbradská sklárna akciové společnosti Crystal Bohemia.

Medailonek :

Dědeček Šebeček, dědinek Šebinek, tak mi říkají moje vnoučátka, děti i známí.

Jsem Jiří Šebek z Kuřimi u Brna. Narodil jsem se na severu Čech v Mostě, ale moje studentská láska mne zavedla do západoslovenského městečka Skalica, kde se nám s manželkou narodily dvě fantastické děti – starší dcera Hanička a mladší syn Jiřík. Miluji jejich rodiny a hlavně moje vnučky, 8-mi letou Simonku a její okatou sestřičku Kristýnku-10 měsíců, a kudrnatou Ninušku, která oslavila 1 rok.

Mládí, láska v rodině a elán k životu vytvořila z mého života novou etapu. Dodnes miluji cestování, krásy přírody a autoturistiku. Krásné vzpomínky se mi vybavují, jak jsem v r. 1995 poprvé stál na stupních vítězů v automobilových závodech. Jako mistr Československa jsem mohl i lépe pomoci tělesně postiženým lidem a s týmem jsem organizoval závody pro vozíčkáře. Zde se nejvíc poznala podpora rodiny, láska mezi lidmi, souznění. V létě auta, v zimě lyžování. Štíty hor, lesy, sluníčko,  je na každou nemoc tím nejlepším lékem.

Miluji cimbál, lidové písničky, dobré jídlo, sladké dobroty, relaxaci na chaloupce, pohodu i klid.

Vlastním stavební firmu, tak je mi každý volný čas vzácný a s radostí ho využívám k „ pomojkání“ a rozmazlování našich „ BERUŠEK „.

Jak se říká:   BABIČKA – kazička, DĚDEČEK – mazlíček, – tak toto  vůči vnučkám poctivě dodržuji.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *