Obálka 8 – Marie Starová

Hodnocení báseň :    

Pracovní cesta : doručeno 28.3. 2021, 22:41

Pěkně napsané, ale postrádáme kým jste byla vyslána a za jakým účelem.

Odpověď :

Pracuji jako dispečerka v dopravní společnosti Praha s programem pro autodopravu v zahraničí. Můj zaměstnavatel zařadil čtyři nejlepší pracovníky do “Nového projektu” v roce 2020 pro volnočasové aktivity.  Do expedice týmu jsem byla také zařazena . Naše expedice pracovníků mohla v kterémkoliv ročním období absolvovat týdenní návštěvu v tuzemsku prostřednictvím ” Dárkového bonusu”  dle vlastního výběru. Bylo možné i přerušovaně v určeném roce střídavě navštěvovat různá místa.  Zážitky naší oddechové práce bylo zdokumentování zážitků formou fotografií s popisem. Tyto informace naší expedice budou námětem pro následné odměňování nejlepších pracovníků v naší bezvadné firmě. Vytváří tak pro své zaměstnance vzájemné aktivity i mimo pracovní činnost.


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pracovní cesta

Jarní truhlík byl při mé návštěvě kouzlem jara. Při vstupu do místnosti poupata a jarní květy mne vítali ve vstupní hale.
Zastavila jsme se také na malou chvilku na venkovním nádvoří a uvědomila si obrovskou sílu ledové zimy. Mrazivá noční podívaná uspala celou přírodu. Vskutku nádherná podívaná na ledovou krustu v nočním tichu.
Také jsem si prohlédla kuchyňské zátiší, které hřejivě provázelo slovem.
Absolvovala jsem také cestu do Adšpašských skal, které se na nás tyčily z dálky a provázely náši expedici při našem průzkumu.
Našla jsem také hnízdo čerstvě rozených ptáčků jako symboliku na ochranu v jejich říši.
Doufám, že má expedice splnila Vaše očekávání a budeme si moci vyslechnout úspěšnost pracovní cesty.



Odkaz na video :

https://youtu.be/sxaxc_7oBeE


Vaším úkolem je pokračovat ve videu a poděkovat svými slovy zdravotníkům a také všem složkám integrovaného záchranného systému. Za jejich nasazení a práci v těchto dnech.


Můžete se natočit sami na selfie a video poslat, co nejrychleji vám to půjde, na eurobabicka@seznam.cz  – přes –  ulozto.cz – zdarma, messenger, nebo WhatsApp…atd.



3. Úloha od redakce pro Marii :

Prohlédněte si pozorně fotografii na hlavním rotujícím banneru /označenou 3. úloha od redakce/.

Máte za úkol vytvořit k této fotografii reportážní článek do novin.

redakce EB


Odpověď :

Zpravodajství

Manželka královehradeckého krajského radního pro zdravotnictví a bývalého dlouholetého primátora Hradce Králové Vladimíra Tauchmana  (Královehradecký demokratický klub) podstoupila v královédvorské nemocnici vakcinaci proti covidu-19, ačkoliv na očkování neměla podle v současnosti stanovených kritérií nárok. Vakcinace se Tauchmanova manželka zúčastnila spolu s manželem a nemocničním ředitelem Miroslavem Vávrou. “Neumím si představit, že bych šel na očkování proti covidu a nevzal s sebou svoji manželku. To by bylo i vzhledem k tomu, že spolu žijeme, kontraproduktivní.

Fotka z vakcinace Tauchmana spolu s manželkou byla pořízená  krátce po incidentu.  Vakcinace doktora Tauchmana, jeho manželky a ředitele královedvorské nemocnice měla posloužit jako propagace tohoto očkování. Nešlo o projev papalášství nebo protekci, řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královehradeckého kraje Lucie Chytilová. Vakcinace 64leté manželky o dva roky staršího, doposud praktikujícího lékaře Tauchmana americkou vakcínou Pfizer proběhla se souhlasem královédvorského koordinátora vakcinačního centra. Tauchmanova manželka by za normálních okolností přišla na řadu možná za několik týdnů, ne-li měsíců, jelikož má nastoupit jako pomocnice ve zdravotnictví podotkl Tauchman. Tauchmanova manželka, která chce nastoupit jako zdravotnická dobrovolnice, do žádné z preferovaných skupin zatím nepatří.

redaktorka Marie Starová



2. Úloha od redakce pro Marii :

Pokud to pandemie dovolí, uspořádáme pyžamový ples s vyhlášením nejlepšího kostýmu.

Můžete se těšit na žívou hudbu, panák pro účastníky v pyžamu zdarma.

Nafoťte se a pošlete foto, na eurobabicka@seznam.cz , v jakém kostýmu byste se zúčastnila, případně i Váš  doprovod.

redakce EB

Odpověď : 

Na Pyžamový ples zvolím mou oblíbenou pruhovanou noční košili, která mě provází již 15 let

Marie Starová



1. otázka  redakce pro Marii :

Česká televize nám nabídla role do TV inscenace pro vás  Eurobabičky.

Pracovní názvev inscenace ,, Dvanáct měsíců s Eurobabičkou.”

Otázka zní : Jaká role by Vám vyhovovala ?

redakce EB

Odpověď :

Nejlépe by mi vyhovovala role : Výpomoc při fitování.

Marie Starová

1. otázka pro Marušku :

Asi nejraději se potkám s Maruškou Starovou a tak moje otázka pro ní zní:

Kdybys mohla udělat tři šílenosti, které by to byly?
Srdečně pozdravuji a přeji pěkný den.
Květa Kohoutková :-P

Odpověď :
1. lusknout prsty, aby mi bylo dvacet let
2. abych měla stejného muže
3. abych měla dnešní rozum
Zdraví
Marie Starová

2. otázka pro Marušku :
Zdravím Maru! :-) Ještě píšeš? A co nového jsi v poslední době napsala?
Majka Wolfová

Odpověď :
Majči, píšu, píšu… V roce 2017 jsem se stala členkou Literárního klubu Petra Bezruče  Frýdek-Místek. Tento Literární klub sdružuje autory z Beskyd a blízkého okolí. Zúčastňuji se na pravidelných setkáních 1x za měsíc ve městě Frýdlant nad Ostravicí.  Píšu většinou prózu. V průběhu několika měsíců se snažím vložit svých několik různorodých témat. Poznávám jak skvělí autoři a parťáci jsme, a že psaní je opravdu to, co nás spojuje. Věnujeme se poezii a próze. Každoročně se vydávají almanachy LKPB.  Literární klub Petra Bezruče mi vydal v roce 2019  Almanach s názvem  “Roční koloběh “ a v roce 2020  “Kouzlo maličkostí”. Jedná se o malé brožurky za finanční podpory Statutárního města Frýdek-Místek. Máme také společný web, kde každý z nás prezentuje svou tvorbu. Vážím si toho, že můžu být součástí skvělých autorů a parťáků a psaní je hlavně to, co nás baví. Své myšlenky představujeme ve svých básních, v prózách. Inspirací nám může být  každodenní život, současné problémy, radosti, sny.  Pro veřejnost se každoročně  pořádá pásmo ke Dni poezie. Na programu jsou také autorská čtení, kterých jsem i já součástí.  V tomto nouzovém stavu se společenské akce nekonají. Věřím, že ještě bude hodně příležitosti se setkávat v lepších časech.
Marie Starová

3. otázka pro Marušku :
Ahoj Maruško, na co se nejvíc těšíš a kam vyrazíš až klesne PES?
S pozdravem Iva Baná
Odpověď :

Až klesne Pes, nejvíce se těším na svobodu ve svém počínání. Budu se snažit si splnit svůj sen. Žádné moře, hory, zahraničí. Koketuji s myšlenkou najmout si hausbót s kamarádkou na pět dní. Budeme mít i kapitána na plavbu po Vltavě. Už vidím dvě dámy ve starším věku usměvavé, milé na palubě při kávičce na plovoucím domě.  Noční zážitek na vodě bude pro nás velkým dobrodružstvím a nezapomenutelným zážitkem. Jak je na tomto světě krásně…

Ivinko, největší výhra bude, když se budeme moci všechny setkat. Doufám, že jste zdrávi a žijete s vědomím, že za mračnem svítí sluníčko !

Maruška Starová


4. otázka pro Marušku :

Otázka pro Marušku Starovou. Ahoj Maruško, moc Tě zdravím a chci se Tě zeptat: S jakými pocity jsi se vrátila před několika lety z výletu do Vesmíru?
Předem děkuji za odpověď.

Iva Syrovátková

Odpověď :
Návrat z vesmíru naši několikačlenné posádce přinesla nové poznatky. Pomocí robotů jsme prozkoumávali vesmír. Prohledávali jsme vesmír dokonalými teleskopy, vypouštěli sondy s poselstvím pro mimozemšťany. Nikdo se však neozýval. Nazaznamenali jsme ani náznak toho, že kdesi ve vesmíru existuje jiná vyspělá civilizace. Vrátila jsem se s pocitem, že naše mise dopadla úspěšně. Navíc jsem se podílela v brněnské firmě SPB Aerospace, která aktuálně pracovala na projektu Biomission 2019. Pracujeme s mezinárodní společnosti a shodujeme se na tom, že létání do vesmíru i pobyt v něm se už brzy stane pro astronauty snazší a bezpečnější.
Marie Starová







  1. Květoslava Kohoutková napsal:

    Milá Maruško,
    vůbec jsi mě nezklamala.Jsem naprosto spokojená s Tvou odpovědí. Kéž by to šlo zastavit čas, ale hlavně mít ten rozum co máme dnes. Vždyť život je tak krásný!!!!
    Děkuji, Květa

  2. Květa Kohoutková napsal:

    Maruško píšu, píšu… Jsem členkou Literárního klubu Petra Bezruče Frýdek-Místek. Literární klub sdružuje autory z Beskyd a blízkého okolí.Vážím si možnosti zúčastňovat se pravidelných setkáních 1x za měsíc. Náš společný zájem je psaní poezie a prózy. Píšu prózu. Vážím si toho, že Literární klub Petra Bezruče mi umožnil v roce 2019 vydat prózu v podobě Almanachu s názvem ” Roční koloběh ” a v roce 2020 ” Kouzlo maličkostí”. Na webu vznikla rubrika Téma, která měla za úkol zvýšit návštěvnost na webu. Rubrika splnila své poslání a já jsem poznala, jak skvělí autoři a parťáci jsme, a že psaní je opravdu to, co nás spojuje. Nouzový stav nám nedovoluje se setkávat na společných akcích. Věřím, že budeme mít ještě hodně příležitosti se setkávat později.

  3. jitka napsal:

    Maruško,
    jste šikulka, mohla byste vzít na setkání brožurky, jako prezentaci, příp. prodej?
    Jinak jsem vás zahlédla o zájem modelky. Můžete svůj um uplatnit kdekoliv. Zdraví Jitka

    Odpověď :
    Jituš, brožurky přivezu. Snažím se žít všestranně a jen tak lehce nad věcí. 😛 Moc se těším na Vás všechny. Krásné zimní dny plné pohody Jituš.:-) Maruška

  4. Iva napsal:

    Tak to máš krásné plány Marunko, moc Ti přeju ať
    se splní! Ano, už jsme zdraví a těšíme se na setkání se všemi.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *