Medailonek semifinalistky Ivy Syrovátkové

Jmenuji se Iva Syrovátková a žiji v městečku Rokytnice v Orlických horách. Rokytnice tvoří jednu ze vstupních bran do Orlických hor s řadou turistických a kulturních zajímavostí – je tu hezky, zvu Vás.
Po ZŠ jsem vystudovala střední pedagogickou školu v Litomyšli a převážnou většinu svého pracovního zařazení jsem se věnovala dětem jako vychovatelka ve školní družině při ZŠ v Rokytnici v O.h.
Nyní jsem už v důchodu a užívám si zaslouženého volna, kdy jsem pracovní nasazení přesměrovala na svá vnoučata, péči o svou 90-ti letou maminku, práci v zastupitelstvu města a podle možností svým zájmům.
Vychovala jsem dvě dcery Radku a Petru a jejich rodiny se nám rozrostly o čtyři vnoučata. Dvě vnučky Petrušku /12/ a Zuzanku /9/ následují dva vnoučci Rostík /2,5/ a tříměsíční Toníček. Přiznám se, že vnoučata jsou má veliká radost.
Ve volném čase celý život ráda sportuji a cvičím. Co se pohybových aktivit týká, tzv.nic mi není cizí. Ráda tančím, plavu, jezdím na kole, v zimě lyžuji a na chalupě s rodinou soutěžíme třeba v lukostřelbě, šipkách, hrajeme minisoftball nebo ringo. Nejen sportem živ je člověk! Se zájmem se zúčastňuji přednášek pořádaných Pedagog.fakultou UK v Hradci Králové formou Univerzity volného času nebo jezdím na různé vzdělávací kurzy. Ráda cestuji a příležitostně navštěvuji divadlo, kino i koncerty. Rodinná pohoda, aktivní pohyb, kultura a příroda jsou důležitou součástí mého života.
Přála bych každému, aby si v důchodovém věku mohl splnit svá přání. Aby byl natolik tělesně a duševně zdráv a mohl i nadále žít svůj život naplno, ke spokojenosti své, svých blízkých a vlastně také celé společnosti.
Z duše mi mluví citát A.Muroise:“Štěstí se skládá z tisíce malých radostí “ a souhlasím s moudrem K.Čapka, které říká: „Humor je sůl země a kdo je jím dobře prosolen, uchová se dlouho čerstvý.“

Tak ať se Vám všem ve vašem seniorském věku daří!

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *