Soutěžili jsme o nejlepší vánoční cukroví

Symbolicky na začátku Adventu v sobotu 27. listopadu jsme se sjeli do Prahy Horních Počernic. Tam v příjemném hotelu Čertousy proběhla soutěžní přehlídka vánočního cukroví, kterou pořádali Eurobabička občanské sdružení, Asociace pekařů a cukrářů seniorů ČR a hotel Čertousy. Soutěže se zúčastnilo 25 soutěžících převážně z Prahy, Středočeského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Zlínského kraje. Regulérnost a profesionalitu dle stanovených pravidel garantovali představitelé Asociace pekařů a cukrářů seniorů ČR, pánové Jiří Aichler a Miroslav Votava. Neměli to vůbec jednoduché, určit ty nejlepší kolekce dle kriterií provedení, nápaditosti a chuti. Čas pro práci odborné poroty jsme vyplnili zábavným doprovodným programem, který zkušeně moderovala paní Vilma Svobodová, vítězka soutěže Eurobabička 2009. V programu, který je také zdokumentován ve fotogalerii, se předvedla Zdeňka Mócová s působivým orientálním tancem a Vilma Svobodová s partnerkou ve scénce ,,Babička a vnouček.“ Obě představení sklízejí ovace na veřejných vystoupeních.

Nastalo vyhlášení výsledků :

v hlavní kategorii se umístila na I. místě paní Zdeňka Mašková

na II. místě paní Alena Dušková

na III. místě paní Věra Tichá

Zvláštní ocenění získala expozice Cukrárny na Letné z Kladna Libušína (majitelka Marie Jungrová) jako profesionální prezentace dokonalé nabídky. Více na www.naletne.cz

Dále byla oceněna paní Božena Dosoudilová za rozsáhlou kolekci perníků zdobenou vánočními motivy.

Majitelé oceněných kolekcí získali certifikát od Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Po slavnostním vyhodnocení proběhla burza nápadů, receptů a panelová diskuse pánů Jiřího Aichnera a Miroslava Votavy na téma vánoční cukroví.

Všichni jsme si toto odpoledne náležitě užívali. Nebylo až tak moc důležité kdo vyhrál a kdo ne. Všechny soutěžní kolekce byly věnovány Dětskému domovu v Klánovicích. Paní Dana Kuchtová, ředitelka tohoto dětského domova, děkuje všem zúčastněným za vánoční cukroví, které bude rozděleno mezi 48 dětí ve věku od 3 let. Smysl a účel této soutěže je dětem bez rodinného zázemí zpříjemnit nejkrásnější svátky v roce a dát jim trochu empatie, že nejsou sami. Vždyť obdarovat je vždy více než dostávat.

Pořadatelé děkují TTD Cukrovary Dobrovice, hotelu Čertousy www.hotel.cz/certousy za pomoc při pořádání této charitativní akce a všem zúčastněným za ochotu pomoci dobré věci..

Vladimír Tauchman

předseda rady sdružení EUROBABIČKA o.s.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *