Příprava jídel je stará jako lidstvo samo.

  • 11. 3. 2011
  • Blog
  • Počet komentářů:
  • admin

Příprava jídel je stará jako lidstvo samo. Proto jsou velice oblíbené kuchařské knihy a tradují se receptury z pokolení na pokolení. Receptury se předávají a jsou mnohdy i tajné. Výroba pokrmů je mnohdy opředena tajemstvím.

Je to i proto, že staré kuchařské knihy mají jiný sloh a vyznat se v postupech je již pro odborníky.

V dnešní době ovšem je velký boom kuchařských knih a časopisů, které nemají mnohdy tu správnou kvalitu a nedá se podle nich vařit. Samozřejmě je to i o surovinách, které jsou různé kvality.

Vaření samo je věda a dříve ( dnes také) to byla i alchymie. Bavor Rodovský z Hustířan by totiž chemik a vydal první kuchařskou knihu.

Takže my z Senior klubu- Stará garda AKCČR se snažíme některé recepty oživovat, když připravujeme podle nich stylové mísy na Gastro Hradec. Ale také některé jsou na našich stránkách.

Chceme propagovat českou kuchyni, tak jak ji známe. Protože si myslíme, že je nutné udržovat všechny receptury v podvědomí, aby se na ně nezapomělo a aby (podle amerického vzory) nebyly jen „Mekáče a Burgery“.

Proto bychom chtěli ve spolupráci s organizací „Eurobabička“ a dalšími, které budou mít zájem oslovit mnoho kuchařek, kuchařů, kteří mají doma své vlastní a použitelné recepty, aby se zúčastnili soutěže o český recept.

 Vyhodnocovat budou mistři kuchaři právě ze Senior klubu – Stará Garda AKCČR.

Tak jako bylo úspěšné předvádění vánočního pečiva v roce 2010 a které by mělo pokračovat, kde také v porotě byli členové Klubu, tak by se mělo stát tradicí „Receptování pro všechny“.

Byl by to velký počin pro českou gastronomii a pro všechny , kteří mají rádi dobré jídlo.

Samozřejmě je to pro širokou veřejnost a nejen pro profesionály.Z vlastní zkušenosti vím, že mnohý amatér, který vaří s láskou je mnohdy lepší, než profesionál.

Proto budu rád, když se tato „soutěž“ ujme a budete hodně psát a posílat recepty.

                              Za Senior klub-Stará Garda AKCČR

                                       Eichner Jiří – předseda

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *