Obálka 20 – Alena Plšková

Hodnocení báseň :       

Pracovní cesta : doručeno 31.3. 2021, 00:04

Zpráva ze služební cesty mohla být napsaná jednodušeji, jinak nemáme dalších připomínek.

Odpověď :

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Zpráva ze služební cesty

Dne 11. 11. 2020 jsem byla vyslána na služební cestu do států EU v rámci zvýšení odbytu produktů naší firmy, inovaci výrobků, zjištění možnosti další spolupráce v rámci mezinárodních veletrhů a sportovních akcí. Služební cesta byla plně hrazena z finančních prostředků firmy. Doprava : os.automobil zn.Škoda Fabia. Řidič: A.Plšková s platným referentským oprávněním č. 98654 a platným mezinárodním řidičským průkazem č. 11228877.
1) Autosalon Ženeva – listopad 2020
Naše firma přichystala pro tuto významnou akci modely dvou vozidel. Nákladní vozidlo Eurofrnk s nosností 8 tun, čtyřkolový podvozek s odnímatelnou kabinou. V rámci inovace bylo vozidlo v zadní části vybaveno vánoční hvězdou, což vzbudilo velký zájem – zejména z důvodu komplikací při kamionové přepravě (uzavírky hranic, kolony , pandemie, karantény, testování, apod.). Pokud se vozidlo zdrží na své cestě, tento symbol mu připomene, že si může napsat Ježíškovi, který by měl přání splní. Na autosalonu jsem uzavřela 120 objednávek na toto vozidlo – což pro firmu znamená čistý zisk bez DPH 120 000 000 ,- peněz (EU, CZK) a 3. místo v prodeji nákladních automobilů.
Velkou pozornost vzbudil náš nový závodní trenažer Škoda Šupydupy. Na autosalon byl vybrán naší firmou model vybavený automatickou převodovkou, s jedním zpětným bočním zrcátkem (vůz má zrychlení z 0/100 6 sekund, tudíž, co je za mnou, to mě nezajímá). Velkou pozornost vzbudila také dálniční známka, kterou je tento trenažér vybaven – neboť se tím zvýšila jeho sběratelská hodnota (pozn. od roku 2021 je možnost pouze elektronické dálniční známky). Již v průběhu autosalonu jsem uzavřela 589 objednávek – předám obchodnímu oddělení pro zavedení pořadníku.
Kromě mezinárodního úspěchu a ocenění pro autorku trenažeru „Designer roku“ to pro naši firmu znamená zisk 879 000 000 ,- peněz (EU, CZK).
Dále byla podepsána smlouva, že tento trenažér bude věcným darem pro vítězku Eurobabčka roku v letech 2021-2025.
2) Mistrovství světa v lyžování 2021
Naše firma vyhrála výběrové řízení EU na výrobu maskotů pro mistrovství světa v lyžování v roce 2021.
Zájem domácích i zahraničních sportovních oddílů a firem vyrábějících sportovní oblečení a doplňky pro sportovce převýšil kapacity naší firmy. Z tohoto důvodu byli osloveny i menší firmy a domácí šičky a lepičky a prostě všichni, kdo umí vzít do ruky vlnu, papír, lepidlo a barvy. Výsledek je ohromující. Velkým úspěchem pro naší firmu je prioritní zakázka pro Ester Ledeckou i na příští rok a mile nás překvapil zájem i snowbordistky Samkové, která i díky tomuto maskotu vyhrála Světový pohár (jen pro upřesnění – představeny byly 3 barevné varianty pro lyžaře a pouze jeden pro snowbord). O to více potěšilo ukotvení naší firmy Eurobabička, s.r.o. v silné mezinárodní konkurenci. Finanční zisk pro firmu je v současné době kalkulován s ved. odboru financí panem Tauchmanem (a ten jim to panečku spočítá).
3) Rally Valaška 2021
Po složitých jednáních naší firmy s vládou, Ministerstvem zdravotnictví, hlavní hygieničkou a dalšími institucemi se podařilo téměř nemožné. Tým Eurobabička rally sport mohl do první soutěže FIA European Rally Trophy – Central, Mistrovství FIA Zóny Střední Evropa (CEZ) a Mistrovství České republiky v rally Valaška Rally KOWAX obsadit dvě posádky. Zkušené pilotky N.Preislerová a A.Plšková se svými spolujezdci představily sportovnímu světu upravené vozy Škoda Frčím. Od zahraničních i domácích pozorovatelů, činovníků rally i spolujezdců byly na tyto vozy pouze pozitivní ohlasy, které byly samozřejmě umocněny výkony skvělých jezdců(řidiček). Zde také vznikl propagační záměr pro naši firmu. Umístit na přední nárazník a chladič logo naší firmy EUROBABIČKA např. jako jezdec Vlček – zvaný Vlčák (viz foto v příloze)


Jak je z odevzdané fodokumentace patrné, jelo se ve složitých zimních podmínkách – i když to vypadalo původně na téměř jarní počasí.
Ale návrat domů, zapadající slunce a návěští na naší D 1, D2 a dalších D…., které si často nezadají s rallyovým terénem , byly odměnou účastníkům rally i této služební cesty.
Vyhodnocení
Propagace naší firmy Eurobabička , s.r.o., v jejímž čele stojí již léta kreativní a výkonné vedení Tauchman – Tauchmanová, se daří čím dál tím lépe. Finanční výnosy vypadají slibně – kdo umí, ať si je spočítá. Vize do dalších let – nepolevit, být kreativní a ochotný dělat radost sobě, svým rodinám a kamarádům, fanouškům i laické veřejnosti. Ekonomický přínos pro ČR je značný, ale pohlazení pro duši, náruče humoru a nápadů – tato hodnota je nevyčíslitelná.
4) Vyúčtování
Času i peněz jsem dostala přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně, velmi přiměřeně. Ale vzhledem k propagaci, firmy, k uzavřeným kontraktům a úspěchu, kterého jsem na své cestě dosáhla, věřím, že ty prachy a čas, který jsem do všeho vrazila ze svého se musí vrátit !



Odkaz na video :

https://youtu.be/sxaxc_7oBeE

Vaším úkolem je pokračovat ve videu a poděkovat svými slovy zdravotníkům a také všem složkám integrovaného záchranného systému. Za jejich nasazení a práci v těchto dnech.


Můžete se natočit sami na selfie a video poslat, co nejrychleji vám to půjde, na eurobabicka@seznam.cz  – přes –  ulozto.cz – zdarma, messenger, nebo WhatsApp…atd.



3. Úloha od redakce pro  Alenu :

Prohlédněte si pozorně fotografii na hlavním rotujícím banneru /označenou 3. úloha od redakce/.

Máte za úkol vytvořit k této fotografii reportážní článek do novin.

redakce EB


Odpověď :

MF DNES

KRIMI zprávy

Rubrika Policie pátrá, radí, informuje

Na území České republiky se pohybují v utajení dva příslušníci FBI, kteří překročili hranice ČR dne 2.2.2020. Cestují s platnými pasy jako manželé James Bond a Jesika Bondová. Byli do ČR vysláni za účelem zadokumentování porušování vládních nařízení v rámci opatření COVID 19 zejména v horských a lyžařských oblastech. Snímek dvojice byl pořízen fotopastí zcela náhodně v lyžařském areálu Kopřivná dne 6.2.2020.

Z fotografie je zřejmé, že mají přesně stanovené úkoly. James Bond počítá osoby pohybující se u vleku a stánků s občerstvením a kontroluje, zda mají roušky a nařízené rozestupy mezi jednotlivci. Jesika Bondová upírá zrak a pozornost na sjezdovku. Počítá lyžaře, snowbordisty, sáňkaře, jezdce na talířích a jiných předmětech, které slouží na sněhu k rychlému přesunu z vrcholu kopce na úpatí. Z fotografie již není zřejmé, zda dokumentují porušování legislativy i u stánků s občerstvením. Lze předpokládat, že informace si předávají vysoce výkonnou mikrovysílačkou, která u Jamese Bonda je zabudovaná v límci zimní bundy, u paní Bondové je velmi dobře kamuflována – přímo na těle. K přenosu dezinformací do Sněmovny však dochází prakticky okamžitě, neboť podle aktuálních čísel se mění i návrhy na další opatření. Lze předpokládat, že tyto osoby se budou zaměřovat zejména na regiony, kde jsou vyhlášeny zimní prázdniny, Jizerská padesátka a další.

Důležité informace

– nejsou ozbrojeni,

– velmi často mění převleky, včetně lyžařského vybavení

– mluví plynně několika jazyky, včetně jazyka českého

– jsou využíváni k provokaci – u stánku s občerstvením např. vyžadují alkoholické nápoje, teplé pokrmy

– pana Jamese Bonda a Jesiku Bondovou neomezovat v pohybu, pouze dokumentovat jejich činnost.

Děkujeme široké veřejnosti za spolupráci, získané poznatky a fotodokumentaci předávejte na kteroukoliv služebnu PČR nebo volejte na linku 158.

Redaktorka Krimi zpráv

Alena Překvapená  ( Plšková)



2. Úloha od redakce pro Alenu :

Pokud to pandemie dovolí, uspořádáme pyžamový ples s vyhlášením nejlepšího kostýmu.

Můžete se těšit na žívou hudbu, panák pro účastníky v pyžamu zdarma.

Nafoťte se a pošlete foto, na eurobabicka@seznam.cz , v jakém kostýmu byste se zúčastnila, případně i Váš  doprovod.

redakce EB

Odpověď : 

Všichni vhodní muži na termín plesu byli zaneprázdněni, tak jsem si sebou vzala kámošky, které měly zrovna čas.




1. otázka  redakce pro Alenu :

Česká televize nám nabídla role do TV inscenace pro vás  Eurobabičky.

Pracovní názvev inscenace ,, Dvanáct měsíců s Eurobabičkou.“

Otázka zní : Jaká role by Vám vyhovovala ?

redakce EB

Odpověď :

tak já bych odpověděla na moji otázku od Vás:

to vím tedy úplně přesně…..:))

Chtěla bych se zúčastnit konkurzu na roli Eurobabičky- členky pobřežní hlídky v měsících květen-září v Portu San Giorgiu v Itálii, kam by jezdily výherkyně na svůj dárkový pobyt.

Zda-li v plavkách dvojdílných či vcelku – nechala bych na štábu. Plovák mám, naběháno mám, platné papíry na  poskytování první pomoci včetně záchrany tonoucího mám (jak se hodí zkušenosti s táborů s dětmi:) , psychologickou podporu bych mohla poskytnou také-včetně krizové – tak snad bych se mohla dostat aspoň do užšího výběru.

Kdyby neprošla pobřěžní hlídka, tak bych mohla nabídnout služby kriminalistky která dbá na bezpečnost soutěžících a dodržování zákona v rámci natáčení. Osobní strážce soutěžících i realizačního štábu (takže bych se vrátila do zpět do práce:))

Alena Plšková


1. otázka pro Alenu :

Zdravím ze Lhenic a posílám otázku :

Koho si vezmeš k sobě při distanční výuce studentů na policejní akademii k sebeobraně?

Přeji krásné a klidné dny a těším se na setkání

Hanka Matějková

Odpověď :

Koho si vezmu k sobě při distanční výuce studentů Policejní akademie k sebeobraně?

Řekla bych, že všechny svaté….ale to by nebylo pedagogické.

Rozdělím na dvě varianty – samozřejmě při dodržení všech vládních nařízení.

1) Pro přihlášení studentů k výuce je zmotivuji, tím, že představím ty nejkrásnější figuranty z řad pedagogů sebeobrany (v policejním žargonu se jim říká „tělomrsk) muže a ženu (aby byl dodržen gender). Zkontroluji, zda studenti mají kolem sebe prostor alespoň 15 m, spolužáka (spolužačku) s negativním testem a respirátorem…a výuka může začít.

2) Sdělím studentům, že v zimním semestru tento předmět nebude klasifikován (stejně jako hudební výchova a tělocvik). Doporučím samostudium z odborné literatury od domácích i zahraničních autorů  a sledování videonahrávek.  Dále vypíšu téma seminární práce – „Teoretické poznatky ze sebeobrany – vlastní zkušenosti uvádění do praxe“.

Alena Plšková


2. otázka pro Alenu :

OTÁZKA: ALI, KDYŽ VYHRAJEME 12-TI HODINOVÝ ZÁVOD, CO UDĚLÁME S VÝHROU ?

DÍKY A PAPA…NADKA

Odpověď :

Naďko, když vyhrajeme (skoro jako vždycky) 12ti hodinový závod Brno náš postup se asi nebude moc měnit od zaběhlých praktik.

Zjistíme kolik to je L Oddělíme finanční obnos na další startovné a drobnou údržbu našeho čtyřkolého kamaráda.

A za zbytek pozveme na mejdan všechny naše blízké a to samozřejmě i všechny Eurobabičky.

Varianta Covid 19

Stojíme na bedně vítězů v patřičném rozestupu a s rouškami, máváme do řad mechaniků, vedení závodu a pomyslně i našim fanouškům. Jelikož je účast diváků na závodech zakázána , tak jsme vděčné, že prostřednictvím TV jim zahuhňáme poděkování a ujistíme je že máme velikou radost (pod rouškou není patrné, jak moc se smějeme). Jedeme domů, všechny podle seznamu obvoláme, abychom je ujistili, že to oslavíme někdy příště……

Alena Plšková


3. otázka pro Alenu :

Co znamená pro Tebe slovo „štěstí“.

Zdraví

Renata Šťastná


Odpověď :

Chtělo by se mě odpovědět slovy klasika “Co je to štěstí, muška jenom zlatá“. Hodně se říká, že to je být hlavně zdravý, což si přejeme všichni. Ale znám spoustu lidí, kteří nejsou úplně zdraví, perou se statečně se všemi nástrahami, ale dovedou být šťastní – takže to má každý nastaveno jinak. Jsme generace, která zažila neuvěřitelné věci, které se mnoho let či století nebudou opakovat-přelom století, úplné zatmění slunce, magický rok 2020 – no, ten by se fakt nemusel opakovat, letošní měsíc únor, který má všechny dny obsaženy 4x – což se stává jednou za 823 let !! J

Pro mě je štěstí, že mám kolem sebe ty nejbližší, s kterými vycházím, máme se rádi , dovedeme společně vymyslet „ptákoviny“ a také je zrealizovat a snažíme se to předat na další generaci. Štěstí je, že jsem věčný optimista, který může pracovat,  má stále koníčky a moře kamarádů – mezi nimi i pár životních. Ale také je štěstí, že i v tomto věku a již tolik let se nějakým způsobem setkáváme osobně i virtuálně v Eurobabičce (díky Vlaďce a Vláďovi), známe trochu životní anabáze každé z nás, neopustil nás smysl pro humor a být trochu recesista, jsme schopny komunikovat přes sociální sítě, těšíme se na setkání – co víc by si člověk mohl přát? Je to velké štěstí, které by nám řada lidí mohla závidět.

Alena Plšková

4. otázka pro Alenu :

Ahoj Alenko, pořád vzpomínám, jak jsi krásně na soutěži tančila. Proto bych se chtěla zeptat, zda se chystáš do některého ročníku Star Dance?

Zdravím Eliška Lantová

Odpověď :

Milá Eliško,

zde se neutají žádné novinky (jako důvěrnou informaci a překvapení pro vás všechny jsme to řekli jen manželům Tauchmanovým). Když už tato informace unikla, musím s radostí potvrdit, že jsme nabídku do připravovaných ročníků Star Dance opravdu obdrželi .

Připravujeme se velmi zodpovědně, trénujeme dle našich fyzických i duševních možností a hlavně podle možností, která nám umožňují vládní opatření. Z těchto důvodů jsme museli v posledních 6 měsících z tréninkového plánu vypustit standartní tance kontaktní. O to více pilujeme méně kontaktní  svižné latinskoamerické tance jako např. paso doble, cha-cha, jive, hip-hop a zejména náš oblíbený akrobatický rock and roll. Část tréninků realizujeme i on-line formou, neboť taneční partner Jakub bydlí momentálně v Českých Budějovicích a stihnout vícefázový trénink, abychom stihli dojet zpět do svého bydliště do 21.00 je náročné.  Ale věříme, že naše úsilí se zúročí a překvapíme. Čekáme na informace o stavu PES . Pokud PES klesne, tanečním krokem vplujeme do dalšího ročníku  Star Dance a určitě budeš čestným hostem.

Alena Plšková (pozdrav i od Jakuba)





Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *